Search
5°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels moet op zoek naar vervanger voor El Kachati

 

Youssef el Kachati vervolgt zijn loopbaan na de zomer bij Telstar.

De 23-jarige spits zou vanaf komende zomer bij IJsselmeervogels aan de slag gaan, maar kreeg de mogelijkheid om in het profvoetbal aan de slag te gaan. Telstar, El Kachati en IJsselmeervogels zijn het deze week eens geworden over de ontbinding van zijn getekende contract.

El Kachati maakte begin van dit jaar bekend om na de zomer de overstap te maken naar IJsselmeervogels. Sinds zijn bekendmaking bleef hij aan de lopende band doelpunten maken voor de Katwijkse Nieuw-Zuidbewoners. Zijn totaal staat met nog twee wedstrijden op het programma op maar liefst 24 treffers, waarmee hij de topscorerslijst ruim aanvoert.

Bestuurslid technische zaken Jaap Jan de Graaf: ,,Het was voor ons geen geheim dat Youssef ambities had om terug te keren in het profvoetbal. Daar hebben we om die reden ook goede afspraken over gemaakt in zijn contract. Dit om daarmee situaties zoals vorig seizoen te voorkomen. Telstar heeft zich recent gemeld en wilde aan deze voorwaarden voldoen. We wisten dat dit zou kunnen gebeuren en gunnen Youssef deze kans van harte. Bovendien hebben we in dit stadium nog voldoende tijd om op zoek te gaan naar een vervanger.”