Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels moet punten gaan pakken

 

Het zijn moeilijke tijden voor IJsselmeervogels. De rooien zijn na vier wedstrijden terug te vinden op de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie.

Na winst op OFC, volgden kansloze nederlagen tegen AFC, De Treffers en Rijnsburgse Boys. De rooien incasseerden bovendien al elf tegentreffers. Hoewel het seizoen nog dertig wedstrijden telt, moet IJsselmeervogels snel punten gaan pakken. Zaterdag gaat de formatie van Gert Peter de Gunst op bezoek bij Excelsior Maassluis. De tegenstander is ook slecht aan het seizoen begonnen, maar klopte woensdag TEC met overtuigende cijfers: 3-0.

Spakenburg boekte woensdag zijn eerste overwinning dankzij een hattrick van Floris van der Linden. Tegen Jong Volendam werd het 1-3. De overwinning heeft voor rust gezorgd in het blauwwitte kamp nadat de eerste drie duels slechts één punt opleverden. Promovendus FC Lisse, de tegenstander van zaterdag, is nog ongeslagen. Er werd gewonnen van Kozakken Boys en Noordwijk, tegen Jong Sparta en Excelsior Maassluis werd het gelijk.

Eemdijk leed tegen CSV Apeldoorn zijn eerste nederlaag van het seizoen. De groenen willen meedoen om het kampioenschap, maar zullen dan tegen AVV Swift uit een ander vaatje moeten tappen. De Amsterdammers bezetten in het nog jonge seizoen de koppositie in de Vierde Divisie B. Buitenpost werd met 3-0 verslagen en ook titelkandidaat Genemuiden moest een nederlaag slikken (1-0).

TWEEDE DIVISIE

14.00 uur

Quick Boys – Katwijk

14.30 uur

Excelsior M. – IJsselmeervogels

Noordwijk – Jong Sparta

Scheveningen – Koninklijke HFC

15.00 uur

Spakenburg – FC Lisse

AFC – Rijnsburgse Boys

Jong Volendam – Kozakken Boys

OFC – HHC Hardenberg

Zondag 14.30 uur

De Treffers – TEC

VIERDE DIVISIE

14.00 uur

DHSC – Ajax

14.30 uur

SC Genemuiden – Berkum

Buitenpost – AZSV

Eemdijk – AVV Swift

WV-HEDW – DETO

15.00 uur

SDV Barneveld – CSV Apeldoorn

Flevo Boys – HZVV

d’Olde Veste – Huizen