Terug
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels pakt zwaarbevochten zege in Volendam

IJsselmeervogels heeft de midweekse uitwedstrijd tegen RKAV Volendam weten te winnen. De mannen van Gert Jan Karsten klopten de wijdbroeken met 1-2.

De rooien keken snel tegen een achterstand aan. In de derde minuut gaf Lennart Tol doelman Jaimy Schaap het nakijken.

Daarna ontspon zich een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd met kansen over en weer. In de 20ste minuut trok IJsselmeervogels de stand weer recht. Een vrije trap werd op doel gekopt door Basil Camara. De bal leek over te gaan, maar plofte tot ieders verbazing achter de doelman in het net.

Na rust hadden de gasten vlot een voorsprong te pakken. Een corner werd door de kleinste man van het veld, Marouane Afaker – aan het begin van de tweede helft ingevallen – bij de eerste paal binnengekopt.

De aanvaller liet daarna de kans op 1-3 liggen, waardoor het duel tot het eind spannend bleef. Ook Dennis Knuiman (lat) kwam niet tot scoren, waarna Joey Tol dicht bij de gelijkmaker zat. Ook moest Basil Camara in de slotfase nog een bal van de lijn halen.

Door de zege stijgt IJsselmeervogels naar de tweede plaats in de Derde Divisie, achter de trotse koploper Eemdijk die zaterdag aantreedt tegen Genemuiden.