Search
16°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels toont te weinig vechtlust

Op een koud en nat sportpark de Westmaat zakte IJsselmeervogels zaterdag door het ijs tegen subtopper HHC Hardenberg. De ploeg bracht te weinig en zag uiteindelijk de drie punten vertrekken met de bezoekers. Twee Hardenbergse treffers bepaalden de eindstand: 0-2.

( Jan van der Horst

Pas na zeventien minuten diende de eerste grote kans van de wedstrijd zich aan met een schot van Stan Beune, dat met de vingertoppen kon worden verwerkt door HHC-doelman Borgman. Daarna was het wederom lang wachten op echte mogelijkheden om de score te openen. Pas tegen het einde van de eerste helft wisten de bezoekers na goed voetballen het openingsdoelpunt tegen de touwen te schieten. Ook na rust was het spektakel zeldzaam. Na de 0-2 van HHC leek de wedstrijd dan ook gespeeld en zakte bij de gastheren de moed zichtbaar in de schoenen.

Doelman Julian Prinsen, die de geblesseerde Jaimy Schaap moest vervangen, had tweemaal het nakijken. ,,De eerste goal was een goed uitgespeelde aanval van HHC. Bij het tweede doelpunt kwam er een lange bal waarbij ik twijfelde of ik uit moest komen. Toen leek het gevaar geweken te zijn, kwam de buitenspeler plotseling naar binnen en schoot de bal door de benen van de verdediger in de korte hoek.”

De 20-jarige sluitpost baalde na afloop duidelijk van het resultaat: ,,We hadden vertrouwen na vorige week, na een goede oefenpot tegen AFC. Dat wilden we vandaag weer laten zien, maar het was de tegenstander die dat deed. Uiteindelijk staan we weer met lege handen, juist nu we alle punten nodig hebben.”

Oude patroon

Kai Heerings, die de aanvoerdersband overnam van Schaap, concludeerde dat het de ploeg in de eindfase aan samenwerking ontbrak. ,,Ik denk dat we de eerste helft nog wel goed ons plan uitvoerden. Verdedigend stond het ook wel goed, maar straft HHC een kans gewoon goed af. Toch was er op dat moment nog niet zo veel aan de hand. De tweede helft moest het anders, maar viel het op een gegeven moment gewoon uit elkaar. Dat is eigenlijk iets wat we lang niet meer hebben gedaan, gezien de trainingen en de wedstrijd tegen AFC. Het is jammer dat we nu weer in het oude patroon terugvallen.”

Ook trainer Gert-Peter de Gunst uitte zijn teleurstelling en sprak harde woorden: ,,Na vorige week tegen AFC en ook de manier waarop we trainen, had ik wel vertrouwen in een overwinning, maar daar zag ik veel te weinig van terug. Met name de bereidheid om elkaar te helpen vond ik naarmate de wedstrijd vorderde steeds minder worden. Dat was gewoon heel matig. Je kan als individu een slechte wedstrijd spelen, maar je gaat nooit opgeven of je taken niet uitvoeren. Dat is me enorm tegengevallen.”