Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels wacht zware opgave in Hardenberg

 

IJsselmeervogels is momenteel aangeschoten wild.

De ploeg van trainer Gert Peter de Gunst bezet na vijf wedstrijden de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie en gaat zaterdag op bezoek bij nummer 2 HHC Hardenberg, waar de rooien de afgelopen twee seizoenen winnend van het veld stapten. Nu wacht IJsselmeervogels een zware opgave. De tegenstander won dit seizoen vier van de vijf wedstrijden. Alleen het duel tegen koploper De Treffers ging verloren. IJsselmeervogels kwam vorige week met de schrik vrij tegen Excelsior Maassluis. De rooien kwamen voor de vijfde keer (!) deze competitie op achterstand. Na de 2-0 gaf niemand meer een cent voor de kansen. Door treffers van Mike van de Laar en Kian Visser werd toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept, maar de rooien smachten naar een overwinning.

Het slecht gestarte Spakenburg (een punt uit drie wedstrijden) nestelde zich door twee overwinningen in de middenmoot van de Tweede Divisie. Jong Volendam werd midweeks met 3-1 verslagen, terwijl FC Lisse met dezelfde cijfers huiswaarts keerde. Zaterdag meet de formatie van Patrick Loenen op de Westmaat de krachten met Noordwijk. De tegenstander heeft net als Spakenburg 7 punten. In de midweekse speelronde werd met 1-2 verloren van FC Lisse, maar zaterdag werd Jong Sparta getrakteerd op een 3-0 nederlaag.

Eemdijk had tegen AVV Swift geleerd van de fouten die het maakte tegen CSV Apeldoorn. De gedreven spelende groenen klopten de Amsterdammers met 2-1 en zijn na drie wedstrijden terug te vinden op de zesde plaats van de Vierde Divisie en hebben een punt minder dan koploper WV-HEDW. Zaterdag gaat formatie van Willem Romp op bezoek bij Berkum. De tegenstander is het seizoen matig begonnen. Na twee nederlaag werd afgelopen zaterdag Genemuiden pas het eerste punt binnengesleept (1-1). Vorig seizoen leed Eemdijk tegen Berkum overigens een dure nederlaag in de strijd om het kampioenschap.

Het volledige programma:

TWEEDE DIVISIE

14.00 uur

Katwijk – De Treffers

14.30 uur

HHC Hardenberg – IJsselmeervogels

FC Lisse – Scheveningen

15.00 uur

Kozakken Boys – Quick Boys

Spakenburg – Noordwijk

Jong Volendam – Excelsior M.

15.30 uur

Rijnsburgse Boys – TEC

Koninklijke HFC – AFC

17.00 uur

Jong Sparta – OFC

VIERDE DIVISIE

14.30 uur

Huizen – Flevo Boys

Ajax (am) – Buitenpost

AZSV – SC Genemuiden

AVV Swift – SDV Barneveld

14.45 uur

DETO – d’Olde Veste

Berkum – Eemdijk

15.00 uur

HZVV – DHSC –

CSV Apeldoorn – WV-HEDW