Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels wint voorbereidingsduel nacompetitie

 

In de laatste competitiewedstrijd, die gold als voorbereiding voor de nacompetitie, won IJsselmeervogels met 4-3 van Quick Boys.

De thuisploeg ging met een 1-0 voorsprong rusten door een doelpunt van Wessel Boer. Na de pauze kwam Danny van den Meiracker binnen de lijnen voor de gasten en de spits trof twee keer doel. Morad el Haddouti tekende voor de gelijkmaker en Mike van de Laar zette zijn ploeg vanaf de strafschopstip weer op voorsprong.

Van den Meiracker, die vorig seizoen bij IJsselmeervogels moest vertrekken, liet zien nog steeds goed mee te kunnen en scoorde zijn derde treffer van de middag. Het slotakkoord was echter voor Mike van de Laar die ook zijn tweede strafschop feilloos binnenschoot.

Woensdag begint voor IJsselmeervogels het echte werk. In ‘andere tijden’ waren de rooien het spelen van nacompetitie gewend. Eerst de strijd om de zaterdagtitel en daarna bij succes een tweeluik om de algehele amateurtitel. Zeven keer waren de rooien de sterkste.

IJsselmeervogels zal nu een soortgelijke prestatie moeten leveren, maar dan voor handhaving in de Tweede Divisie. In de eerste ronde van de nacompetitie gaan de rooien op bezoek bij Hercules. Zaterdag is de return op de Westmaat.