Deel dit artikel op social platform

IJzersterk optreden Eemdijk in hoofdstad

Na twee tegenvallende resultaten, won Eemdijk in Amsterdam afgetekend met 1-4 van Swift.

Marloes ter Haar

Swift, dat over een goed voetballend elftal beschikt, maar dat tot nu toe niet echt weet te vertalen in de resultaten, trof een getergd Eemdijk tegenover zich. De Diekers hadden in de voorgaande twee duels maar liefst vijf punten verspeeld en wilden dat op Sportpark Olympiaplein rechtzetten.

Ten opzichte van vorige week waren er maar liefst drie mutaties in de startelf. Jordie Huijgen, John van Gulik en Freek van Belzen ontbraken op het appel. In hun plaats speelden Dennis Hollart, Michel Goossensen en Mark de Graaf. De Diekers begonnen voortvarend aan het duel. Rick Blokhuis zette de gasten na zeven minuten met een schot van net buiten de zestien op voorsprong. Nadat Swift enkele keren dreigend was geweest, verdubbelde Jeffrey van den Dikkenberg in de 26ste minuut de marge.

Halverwege de tweede helft gooide Nigel van Zelst het duel in het slot en kort daarna zorgde Jeffrey van den Dikkenberg zelfs voor 0-4. Swift redde in de 78ste minuut de eer, maar verder liet Eemdijk het niet komen.

Op de opmerking dat deze overwinning broodnodig was, reageerde trainer Willem Romp: ,,Zeker. Je moet oppassen dat het geen ding gaat worden. We hebben na de nederlaag van vorige week een geweldige reactie gegeven. Als mensen naar de stand kijken, denken ze misschien dat Swift er niet veel van kan, maar ik vind het een van de beste ploegen in de competitie. De Amsterdammers hadden eigenlijk voor de titel mee moeten spelen. Wij hebben een geweldige teamprestatie geleverd.”

Op de vraag of in dit duel alles op zijn plek viel, liet de trainer van Eemdijk weten. ,,Dat valt niet zomaar op zijn plek. Twee keer loop je tegen een domper aan. Daar hebben we naar gekeken en besproken waar dat aan lag. We hebben aangegeven waarbij het met name in het voetballende gedeelte beter moet, zowel aanvallend als verdedigend. Er vielen daarnaast nog een aantal jongens weg, maar dan zie je dat enkele anderen dat fantastisch oppakken. En dan noem ik met name Mark de Graaf, die een geweldige wedstrijd speelde. Het viel allemaal op zijn plek. Daar komt bij dat Swift heel erg graag de bal heeft. Daardoor konden we het simpeler houden vandaag. We hebben met z’n allen geknokt en een wereldteamprestatie geleverd. Door die knokkersmentaliteit overleefden we de eerste twintig minuten, die best moeilijk waren, en daarna hebben we het goed uitgespeeld.”

Eemdijk kan dus met vertrouwen toe gaan werken naar de topper komende zaterdag op De Vinken. Dan kan Eemdijk proberen revanche te nemen voor de 3-0-nederlaag op sportpark De Wetering in oktober 2021. De Genemuiders hebben de minste verliespunten in de hoofdklasse B, maar moeten nog twee duels inhalen.