Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Jennende aanhangers Spakenburg zoeken confrontatie met supporters IJsselmeervogels

De wedstrijd IJsselmeervogels – ODIN ’59 werd zaterdagmiddag vanwege schermutselingen buiten het veld kort voor tijd stilgelegd.

Jennende aanhangers van Spakenburg beklommen het dak tussen beide complexen en zochten heibel. Vervolgens gingen supporters van IJsselmeervogels ook het dak op en ontstond er een vechtpartij én een levensgevaarlijke situatie. Voorts werden allerei dingen gegooid, waaronder rookbommen.

Stewards van IJsselmeervogels probeerden de orde te herstellen. Er waren geen veiligheidsmensen van Spakenburg aanwezig.

Nadat de rust was weergekeerd, hervatte scheidsrechter Bronsvoort de wedstrijd, maar hij besloot vrij kort daarna af te fluiten en daarmee ondanks de onderbreking geen extra speeltijd bij te trekken. Een treurig einde van het voetbalseizoen 2023-2024.

Het bestuur van IJsselmeervogels is ontstemd over de gang van zaken. ,,Onze supporters gingen pas het dak op nadat er met vuurwerk en flessen werd gegooid. Daarbij liepen ook kinderen gevaar”, aldus een woordvoerder van de Rooien.

Sfeergroep De Twaalfde Man bood op X na het incident excuses aan. ,,Bij nader inzien moeten we concluderen dat we niet op het dak moesten gaan staan met ‘PING’-borden richting NAS.” De post werd kort daarna weer verwijderd.