Terug
Deel dit artikel op social platform

Jeugd gaat vissen met ouderwetse bamboehengel

Tijdens de Visserijdag op zaterdag 2 september wordt er ‘s middags een viswedstrijd georganiseerd voor kinderen tot en met twaalf jaar in klederdracht.

Eigenaren, schippers, bemanningen en vrijwilligers van in de Oude Haven en Hongdehemel liggende schepen kunnen hun kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes tussen 13.00 en 13.30 uur aanmelden voor een viswedstrijd in klederdracht vanaf de schepen. Het maximale aantal deelnemertjes is dertig.

U komt als begeleider zelf naar de Schokland om uw vissertjes aan te melden. U bent zelf verantwoordelijk voor de kinderen. Omdat er vanwege ‘het plaatje’ in klederdracht moet worden gevist en dus ook zonder zwemvest, bepaalt u zelf of deelname verantwoord is.

U ontvangt bij aanmelding één of meerdere bamboehengels in bruikleen en een maatplankje. Wordt er een vis gevangen, dan legt u deze op het plankje met de neus tegen het latje. Is de vis groter dan het plankje, geen probleem, op deze manier kan best de lengte worden vastgesteld. Vervolgens maakt u er een foto van en deze laat u zien aan het einde van de wedstrijd bij het inleveren van de hengel en het plankje bij de Schokland. Daar worden de lengtes genoteerd bij de naam van de visser en de winnaar vastgesteld.

Er mag uitsluitend worden gevist met een vaste bamboehengel en zoals gezegd in klederdracht.

De wedstrijd is van 13.30 tot 15.00 uur, om 16.15 uur is de prijsuitreiking in de Visafslag.

Dankzij de medewerking van Hengelsport Spakenburg, Meerwaerde makelaars/Meerwaerde financieel adviseurs en van Vishandel de Oude Haven zijn er de volgende prijzen te winnen: een complete spinhengel (eerste prijs), een werphengel (tweede prijs), een viskoffer (derde prijs).

Voor meer informatie: Jan ten Hove, tel. 06-51413031 / e-mail Jan.tenhove@hetnet.nl.