Deel dit artikel op social platform

Jongeren planten boom op tijdens EK vernielde Oranje-rotonde

Leerlingen van het Oostwende College hebben donderdagmorgen een boom geplant op de rotonde Westsingel-Blauwe Reiger.

De rotonde werd tijdens het afgelopen Europees kampioenschap voetbal vernield door jonge vandalen na overwinningen van Oranje. Door Dennis en Daniëlle de Graaf van Stichting Hoekstraat 11 werd een inzameling gestart om de Oranje-rotonde van nieuwe beplanting te voorzien. Dit bracht € 1.000,- op. In samenwerking met de gemeente is hiervan een meerstammige berkenboom gekocht. Ook zijn er asters en eerder al bloembollen geplant.

Trots

,,Geweldig om deze jongeren van het Oostwende College zo mee te zien helpen met het planten van deze boom. Dat geeft aan iedereen een heel mooi signaal af dat de jeugd de toekomst heeft en graag mee wil helpen met opbouw in plaats van afbraak. We zijn heel trots op deze jongeren. Een boom planten is een mooie symbolische daad van nieuw leven en groei”, aldus Dennis de Graaf.

Nu maar hopen dat de rotonde niet weer ten prooi valt aan vandalisme. Het WK is pas volgend jaar november, maar inwoners zijn er niet gerust op. ,,Ik geef dat boompje nog geen drie weken als straks oud en nieuw voor de deur staat”, is Wijmpje van de Geest somber gestemd op social media. Dennis de Graaf heeft goede hoop dat de boom het overleefd. ,,Zeker weten doe je het natuurlijk nooit, maar ik hoop echt dat ze van de boom afblijven.”