Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Karsten stapt op bij IJsselmeervogels na mislopen promotie

Trainer Gert Jan Karsten heeft aangegeven zijn dienstverband bij IJsselmeervogels per direct te beëindigen. Dit betekent dat aan de samenwerking na ruim een jaar een eind komt.

Het bestuur van IJsselmeervogels:

‘Gert Jan Karsten toonde medio februari 2023 grote moed door tussentijds in te stappen bij IJsselmeervogels. Dit terwijl zijn contract in eerste instantie op 1 juli 2023 zou ingaan en IJsselmeervogels zich in een sportieve malaise bevond. IJsselmeervogels speelde daarom het afgelopen seizoen in de Derde Divisie. Hierbij werd de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk te promoveren. De club was er onder leiding van Gert Jan Karsten dit seizoen dichtbij, maar het lukte uiteindelijk niet. Doordat de Vogels enkele malen de koppositie hebben ingenomen werden de verwachtingen met pieken en dalen aangepast.

Gert Jan Karsten heeft aangegeven hiervoor eindverantwoordelijk te zijn en daarom zijn ook voor het nieuwe seizoen lopende contract niet uit te dienen. IJsselmeervogels heeft hiervoor begrip en is met Gert Jan tot overeenstemming gekomen over ontbinding van zijn contract. Ondanks het begrip betreuren bestuur en TC deze gang van zaken. Gert Jan heeft altijd een grote inzet getoond en stond op ieder moment van de week klaar om de club naar een volgend niveau te brengen.Met hetgeen Gert Jan heeft meegemaakt kan daarvoor louter respect en erkenning worden getoond.

Het tekent de instelling van Gert Jan Karsten als dan eigener beweging wordt aangegeven niet langer als trainer bij IJsselmeervogels te kunnen functioneren. Na zijn behaalde successen bij HHC Hardenberg en s.v. Urk kan hij hieraan helaas geen vervolg geven bij juist zijn droomclub.’