Search
20°C
Deel dit artikel op social platform

Kevin Hazeleger sterkste man van Nederland

Kevin Hazeleger heeft zondag de finale van de Sterkste man van Nederland gewonnen. ,,Een droom die uitkomt, heel onwerkelijk”. De finale was op De Brink in Deventer. Twaalf mannen streden voor de titel Sterkste man van Nederland.

De mannen moesten zes onderdelen uitvoeren. Het eerste onderdeel was vrachtwagen trekken. Een vrachtwagen van zestien, zeventien ton moest 25 meter getrokken worden. Op dit onderdeel werd Kevin tweede. Kelvin de Ruiter werd op dit onderdeel eerste; hij is viervoudig wereldkampioen. Daarna het onderdeel boomstam tillen. Kevin kon 170 kilo boven zijn hoofd ‘drukken’, ook daar werd hij tweede op. Toen het onderdeel carry and drag. Bij dit onderdeel moet je twee biervaten vol zand of grind en een zandzak van 140 kilo in een slee leggen en die slee moet je naar de overkant trekken. Hier werd Kevin verrassend eerste. ,,Ik was erg bang voor dit onderdeel, omdat dit niet mijn sterkste kant is. Ik was bang dat ik op dit onderdeel veel punten zou verliezen”, vertelt de kampioen. ,,Maar op dat onderdeel heb ik me kapot getraind, dus dan is het heel leuk om daar eerste mee te worden.”

Het vierde onderdeel is Húsafell holland Stone. ,,Dit was écht het onderdeel waarvan ik dacht dat ik veel punten zou gaan verliezen. Dat zijn stenen die je moet oppakken en mee moet lopen, maar je ziet dus eigenlijk helemaal niks door die steen. Ik moest verder dan mijn concurrent Kelvin, die had er 45 meter mee gelopen. Ik was als laatste aan de beurt. Ik wist wonder boven wonder 47,2 meter te lopen. Dat was heel bizar dat ik dat onderdeel won.”

Kevin staat er op dat moment goed voor. Het vijfde onderdeel was auto deadliften, daarbij moet je een auto met stenen optillen. ,,Hiermee werd ik gedeeld eerste, wat resulteerde dat ik op een eerste plek stond in het klassenment en ik stond twee punten los.”

Het laatste onderdeel was stenen tillen. De concurrent van Kevin deed vier stenen in 30 seconden. ,,Ik wist dat als ik onder de dertig seconde zou komen, dat de titel voor mij zou zijn.” De stenen werden onder een partytent gezet, want het regende enorm. ,,Ik legde vier stenen in 25 seconde neer. De laatste steen van 200 kilo heb ik nog geprobeerd, maar ik was helemaal leeg. Ik was op de jury aan het wachten die de tijd zou vertellen. Toen ik hoorde dat ik vier stenen binnen 25 seconden had gelegd, wist ik dat ik had gewonnen. Het is een droom die uitkomt, ik heb er tien jaar lang keihard voor gewerkt. Dus dit is geweldig en ik ben er heel erg blij mee.”

Behalve Kevin deed plaatsgenoot Wim van de Groep ook mee. Hij werd zevende. Op Instagram zegt hij: ,,Diep respect voor mijn Spakenburgse broeder Kevin Hazeleger voor het winnen van zijn eerste titel sterkste man van Nederland!”