Deel dit artikel op social platform

Kinderen maken kennis met aangepaste sporten

 

Gistermiddag werden er op het schoolplein van ‘t Kruisrak en het naastgelegen grasveld beweegactiviteiten georganiseerd in verband met de Nationale Sportweek, die deze week plaatsvindt. Er was hierbij extra aandacht voor mensen met een hulpvraag.

,,Veel kinderen met een handicap hebben geen mogelijkheid om samen te spelen en zijn daardoor eenzaam. Om de eenzaamheid te doorbreken en emotionele en sociale drempels te verlagen, organiseerden we deze middag voor kinderen met en zonder handicap. Vol coole activiteiten door sportverenigingen om te ervaren hoe fijn samen sporten is.’, aldus de organisatie.

Eén van de activiteiten was rolstoelbasketbal. Voor veel kinderen was het de eerst keer dat ze een sport deden in een rolstoel. Daarnaast werd er ook geblinddoekt gevoetbald en was er de mogelijkheid om een boksles te volgen. Op het grasveld werd een demonstratie gehouden met paardrijden voor slechtzienden. Via een gehoorapparaat en microfoon werden aanwijzing gegeven aan de persoon op het paard.

Komende vrijdag zal de sportweek afgesloten worden. Bij strandje ‘t Kleine Zeetje zal een Jeugdfonds Sport en Cultuur dag gehouden worden. Er worden dan opnieuw verschillende sportactiviteiten georganiseerd. Daarnaast kunnen ouders en kinderen kennis maken met het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Utrecht betaalt de contributie voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, theaterschool of andere creatieve cursus.