Deel dit artikel op social platform

Komt er na zes remises een derbywinnaar?

 

De voorbije zes derby’s hielden IJsselmeervogels en Spakenburg elkaar in evenwicht. Komt er zaterdag wel een winnaar?

Beide ploegen staan laag geklasseerd en kunnen een derbysucces goed gebruiken. Spakenburg is terug te vinden op de elfde plaats in de Tweede Divisie, terwijl IJsselmeervogels de dertiende positie bezet. De rooien wonnen de laatste twee duels wel met ruime cijfers en hebben de weg omhoog gevonden. Spakenburg speelde vorige week knap gelijk tegen hoogvlieger De Treffers.

IJsselmeervogels kan in de derby weer beschikken over aanvoerder Wessel Boer, die de afgelopen twee duels vanwege een schorsing vanaf de kant moest toekijken. Bij Spakenburg is Vince Gino Dekker weer van de partij. Hij kampte vorige week met knieklachten.

Het duel staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Frank de Winter, die in 2015 de titanenstrijd ook al een floot.

Een paar kilometer verderop staat er ook wat op het spel. Koploper Eemdijk neemt het op sportpark De Vinken op tegen middenmoter VW-HEDW en bij winst zijn de groenen verzekerd van de eerste periodetitel en deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. De Diekers zijn in vorm. De laatste twee wedstrijden (tegen Ajax en SDV Barneveld) werden met 5-0 gewonnen.

Het volledige programma:

TWEEDE DIVISIE

14.00 uur

Koninklijke HFC – Katwijk

14.30 uur

Noordwijk – AFC

Scheveningen – OFC

FC Lisse – TEC

15.00 uur

Quick Boys- Excelsior M.

Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys

Spakenburg – IJsselmeervogels

Jong Volendam – De Treffers

17.00 uur

Jong Sparta – HHC Hardenberg

VIERDE DIVISIE

SC Genemuiden – d’Olde Veste

Ajax – SDV Barneveld

ZSVA – DHSC

Buitenpost – Flevo Boys

Eemdijk – WV-HEDW

AVV Swift – Huizen

14.45 uur

Berkum – HZVV

15.00 uur

CSV Apeldoorn – DETO