Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Kunstgrasveld bij De Vlucht geopend

Bij basisschool De Vlucht is vrijdagmiddag het nieuwe kunstgrasveld feestelijk geopend. Het veld werd deze maand aangelegd en de opening werd verricht door een van de leerlingen, die een lint doorknipte.

De leerlingen van De Vlucht hadden al lange tijd de wens om een kunstgrasveld op hun schoolplein te hebben, net als meerdere andere scholen in Bunschoten. Het aanleggen van het veld bracht echter aanzienlijke kosten met zich mee. Daarom organiseerde de school verschillende acties om geld in te zamelen. Recentelijk gingen de leerlingen langs de deuren om cake te verkopen aan de inwoners, waarmee ze uiteindelijk 3.000 euro ophaalden. Eerder kregen ze ook steun van Albert Heijn, waar klanten hun statiegeldbonnetjes konden inleveren voor dit doel.

De inspanningen van de school en haar leerlingen hebben hun vruchten afgeworpen, en vandaag was er nog meer te vieren. Alle winnaars van de schoolsportdag werden gehuldigd, en dat waren er een flink aantal. Daarnaast kwam de ijscoman langs om de leerlingen te trakteren.