Deel dit artikel op social platform

Lijnen voor nieuwe clubhuis HVBS zichtbaar

 

Handbal Vereniging Bunschoten Spakenburg (HVBS) heeft plannen om een clubhuis te bouwen. Deze plannen zijn al duidelijk zichtbaar bij de club, waar Tessa Nieborg, de voorzitter van HVBS, lijnen op straat heeft aangebracht om de beoogde ruimtes van het clubhuis weer te geven. Daarnaast zijn er hekken geplaatst, zodat de grootte van het clubhuis zichtbaar is.

,,HVBS is blij dat de eerste concrete stappen nu echt worden gezet en bedankt nu alvast haar bouw- en sponsorcommissie, die enorm druk bezig zijn om alles voor elkaar te krijgen”, zo laat de club op de website weten.

Tijdens het pinkstertoernooi van HVBS op maandag 29 mei zullen de volledige plannen te bezichtigen zijn. Op dit moment beschikt de club nog niet over voorzieningen zoals kleedkamers. Daarom is HVBS afhankelijk van de kleedkamers van RC Spakenburg en VV Eemdijk. Echter, beide clubs groeien en in de toekomst kan het zijn dat ze geen ruimte meer kunnen bieden aan HVBS. De handbalclub is al geruime tijd bezig met plannen voor een eigen clubgebouw, waarvoor onder andere een bijzondere ledenvergadering is gehouden.

Uiteindelijk is gebleken dat nieuwbouw te kostbaar zou zijn. Het budget bedroeg destijds 190.000 euro en de geschatte kosten zouden minimaal 350.000 euro zijn. Dit bedrag zou te zwaar drukken op de vaste lasten van de vereniging. Daarom is er gekozen voor een alternatief plan, waarbij gebruik zal worden gemaakt van units. Het is mogelijk dat er ook gebruikte units worden ingezet.