Deel dit artikel op social platform

Lume Ladies Light Trail brengt licht in Bunschoten én Sri Lanka

 

De Spakenburgse hardloopsters (de SoulSisters) organiseren in samenwerking met vrouwenplatform Lume op vrijdagavond 30 september de eerste editie van de Lume Ladies Light Trail.

Dit sportieve event by night voert symbolisch langs én door een aantal plekken van licht in het dorp om zo letterlijk een spoor van licht achter te laten. Het doel is om vrouwen in beweging te brengen en geld in te zamelen voor een Lume-project in Sri Lanka; hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting.

Dwars door Bunschoten-Spakenburg zijn twee routes uitgestippeld: van 5 en 10 kilometer. De kortste afstand kan ook gewandeld worden. De route voert door mooie straatjes en langs enkele verrassende plekken waar licht en liefde worden uitgestraald. Start- en finishlocatie is Ontmoetingscentrum De Bron, het ultieme voorbeeld van ‘een plek van licht’.

Bij deze eerste editie van de Lume Light Trail is plek voor 300 deelnemers. Deelnemers (ladies only) kunnen zich inschrijven via www.wijzijnlume.nl/lighttrail.