Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Maarten de Graaf moet officiële debuut voor Eemdijk uitstellen

Maarten de Graaf maakt komend seizoen officieel deel uit van de A-selectie van Eemdijk.

De 21-jarige verdediger/middenvelder speelde in het seizoen 2022-2023 nog enkele wedstrijden in het eerste elftal van Spakenburg. Na de overschrijvingstermijn voor het seizoen 2023-2024 meldde hij zich aan bij Eemdijk. Hij mocht daarom alleen op recreatief niveau in actie komen.

De Graaf trainde wel al het gehele seizoen mee met de selectie van trainer Willem Romp en liet een uitstekende indruk achter. Hij tekende een verbintenis voor één seizoen.

Zijn officiële debuut voor Eemdijk zal echter nog enige tijd op zich laten wachten. Maarten heeft namelijk zijn meniscus gescheurd en zal op dinsdag 2 juli worden geopereerd.

Vervolgens mag hij zes weken zijn knie niet belasten. Daarna begint de revalidatie. De verwachting is dat het volledige herstel vier tot zes maanden in beslag neemt. Het ziet er dus naar uit dat hij pas begin 2025 zijn eerste officiële minuten zal maken in het eerste elftal van Eemdijk.

Een gescheurde meniscus is een veelvoorkomende blessure bij voetballers. De aandoening staat daarom ook wel bekend als een voetbalknie.