Deel dit artikel op social platform

Maximale score Bunshot 5

Vorige week kwamen slechts 4 duoteams in actie voor de tafeltennis najaarscompetitie. Deze vier noteerden tweemaal winst en tweemaal verlies. In verband met biddag zijn er deze week geen thuiswedstrijden, De Kuil blijft vanavond gesloten. Dat betekent niet dat er helemaal niet gespeeld wordt, vier teams spelen deze week een uitwedstrijd. Vanaf volgende week is er dan weer een compleet programma.

Marloes ter Haar

Bunshot 1 kruist vrijdagavond de degens met ZETA 1 uit Zeewolde. De mannen van het eerste team moeten proberen om punten te sprokkelen, men bezet namelijk nu met 5 punten uit 3 wedstrijden de een na laatste plek in poule A van de hoofdklasse. In deze klasse spelen aan het eind van de rit de bovenste 4 om lijfsbehoud of promotie, terwijl de laatste vier strijden tegen degradatie.

Voor de mannen van Bunshot 2 ziet de situatie er rooskleuriger uit. Men staat op kop in de 3e klasse B en speelt deze week uit bij Reflex Maarn. Bij winst kan de koppositie uiteraard worden verstevigd.

Ook Bunshot 3 is lijstaanvoerder in de 3e klasse A. Mede door de 4-1 zege op Woerden 2, afgelopen woensdag thuis, staan Pieter en Rutger van de Vuurst met 19 winstpunten uit 5 partijen strak bovenaan. Deze week zijn vader en zoon vrij, volgende week is het thuis tegen het Nieuwegeinse VTV.

In de poule van Bunshot 4 is er voor Evert Blotenburg en George Reynolds zware strijd om elk punt. Vorige week was er eenmaal winst van Blotenburg in zijn single en winst in de dubbel tegen ONI 2. Helaas bleef het hierbij, waardoor de eindstand uitkwam op 3-2 in het voordeel van het koppel uit IJsselstein. Deze week is de uitwedstrijd tegen TVP 3 een regelrechte degradatiepartij. Bunshot 4 staat 5e, het Puttense tweetal bezet de laatste plek in de 3e klasse C.

Bunshot 5 tegen Fletio 4 leverde Klaas Huijgen en Zeger van Twillert de maximale 5-0 overwinning op. Hierdoor zijn beide heren in twee weken gestegen van de onderste regionen naar de 2e plaats in de 5e klasse A. Deze prima prestatie geeft vertrouwen voor de volgende partijen, te beginnen volgende week wanneer het thuis is tegen Effect 3.

Niels van den Broek en Paul Jorritsma scoorden beiden eenmaal in de thuiswedstrijd van afgelopen week tegen Maarssen 8. De tegenstander was net te sterk in de dubbel, waardoor de heren een kleine 2-3 nederlaag leden. Bunshot 6 speelt maandagavond weer en zal uit in Vleuten tegen Fletio 5 alles uit de kast moeten halen om de huidige koppositie in de 6e klasse C te verdedigen.

Tenslotte komt Bunshot 7 morgenavond weer in actie. De uitwedstrijd tegen De Schans 4, momenteel nummer 1 in de 6e klasse F, staat hier op het programma. Overigens speelt dit koppel de week daarna weer, dan is het uit bij de nummer twee van de ranglijst, Veenland 5.