Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Mike van de Laar stopt als topamateur

 

Mike van de Laar heeft na veel wikken en wegen besloten om na dit seizoen een punt te zetten achter zijn carrière bij IJsselmeervogels.

De 30-jarige middenvelder over zijn besluit: ,,Al een flinke periode loop ik met deze gedachte rond.” Hij wil graag meer tijd hebben voor zijn gezin met drie opgroeiende dochters. ,,Na veelvuldig overleg met de club hebben we een paar weken terug samen besloten er goed de tijd voor te nemen om een goede keuze te maken. Die keuze heb ik nu op gevoel gemaakt. Bij mijn spel hoort nu eenmaal dat ik mij 100% moet geven en ik merk dat dit fysiek en mentaal steeds zwaarder word voor me, op topniveau.” Van der Laar is bezig aan zijn dertiende seizoen in de A-selectie. Hij had nog een contract tot en met volgend seizoen, maar laat dit ontbinden.

De technische commissie bij monde van Jaap Jan de Graaf: ,,Voetballen op dit niveau is qua intensiteit, arbeid en inspanning iets dat je niet moet onderschatten en Mike gaf aan dat hij 100% fit voor de dag wil komen. Uiteindelijk speelt gevoel hierin een belangrijke factor en Mike zijn gevoel, zo gaf hij met pijn in het hart aan, is dat hij ons gaat verlaten. Tot de laatste minuut in het mooie rood-wit, zal hij in ieder geval alles blijven geven voor zijn club. Daarover is bij ons geen enkele twijfel.”

Van de Laar is wel voornemens om een balletje te blijven trappen met als voorwaarden: twee keer per week trainen en minder intensiteit. In welke vorm dat gaat worden, daarover zijn de middenvelder en de club nog in gesprek.