Deel dit artikel op social platform

Moeilijke middag in Amsterdam

Eemdijk bezorgde zichzelf een moeilijke middag in Amsterdam. Het scoorde drie keer, maar incasseerde ook drie treffers door een gebrek aan scherpte in met name de beginfase van beide helften.

Na rust kwamen de Diekers zelfs met 3-2 achter, maar op wilskracht werd toch nog een punt uit het vuur gesleept tegen Swift. Doordat de concurrenten ook ‘struikelden’ (DHSC en DETO verloren en Genemuiden speelde gelijk), was het door de gelijkmaker in de 86e minuut toch nog: eind goed, al goed.

De koploper kwam al in de tweede minuut op achterstand na wat knullige momenten in de laatste linie. Daan Driever profiteerde. Nog voor de pauze draaiden de gasten de rollen om. Argjend Selimi bereidde de 1-1- voor, Raj van Pareren schoot zijn inzet in eigen doel. In blessuretijd schoof Selimi na een fraaie aanval beheerst de 1-2 binnen. Jeffrey van den Dikkenberg verzuimde daarna zelfs de 1-3 op het bord te koppen.

In het eerste kwartier na de pauze zette Swift de wedstrijd op zijn kop. Voormalig Eemdijk-speler Bas Buimer scoorde twee keer. De koploper toonde veerkracht, zette Swift onder druk en kreeg de beloning doordat Jeffrey van den Dikkenberg na een corner van Argjend Selimi raak kopte.