Deel dit artikel op social platform

Mooi weer tijdens Eemmeerloop

 

De 37e editie van de Eemmeerloop kende mooie weer.

Deze hardloopwedstrijd van precies 50 km rondom het Eemmeer, heeft start en finish in het hart van Spakenburg. Bij de eerste editie in 1985 deden slechts zeven teams mee en werd de loop alleen in estafettevorm gelopen. Sindsdien bestaat een estafetteteam uit vijf verschillende personen, die elk een etappe van ongeveer 10 km afleggen. De laatste edities namen ongeveer 125 teams deel aan de Eemmeerloop.

Vanaf de derde editie in 1987 is er ook een sololoop van 50 km en sinds 2001 een duoloop, waarbij elke deelnemer exact 25 km loopt en de wissel plaatsvindt op de Stichtse Brug. Het aantal ultralopers dat individueel de volledige afstand van 50 km aflegt, groeit elk jaar. De Eemmeerloop kan dus zowel als estafetteteam, duo of individu worden gelopen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een 5 km of 10 km loop.

Het snelste gemengde team was Wullie Stuuven rongd, het snelste vrouwenteam Altis Masters Missies en het snelste herenteam MTFU. Martijn Klaasse (mannen)en Nicole Blokhuis (vrouwen) waren de snelste sololopers en de beste duolopers waren Tineke & Derrek.