Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Nacompetitie mogelijk twee weken langer

 

Het duel Barendrecht – TEC in de nacompetitie gaat woensdagavond niet door.

De KNVB heeft hiertoe besloten omdat de bond nader onderzoek wil doen naar de wedstrijd Barendrecht – GVVV. De thuisclub verloor het laatste duel in de reguliere competitie opzettelijk. In de laatste zeven minuten mocht GVVV opzichtig drie keer scoren, waardoor Barendrecht met 3-4 onderuit ging. Door dit resultaat legde GVVV beslag op de derde periodetitel en nam Barendrecht de periodetitel over van kampioen ACV. Wanneer Barendrecht had gewonnen, had de club geen (vervangende) periodetitel gehad.

Doordat het duel is opgeschort en de tuchtcommissie moet besluiten hoe het verder moet, kan dit ook gevolgen hebben voor het verloop van de nacompetitie. Mogelijk neemt SteDoCo of Sparta Nijkerk de plaats van Barendrecht in of wordt besloten dat er geen vervanger wordt aangewezen.

De overige drie wedstrijden van woensdag in de nacompetitie gaan wel door. Maar de KNVB heeft, zo meldt Omroep Gelderland, al aangegeven dat de clubs er rekening mee moeten houden dat de nacompetitie twee weken langer gaat duren. De finalewedstrijd staat nu nog op 17 juni gepland. Veel spelers hebben daarna hun vakantie geboekt.