Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Nederlands doven zaalvoetbalteam uitgeschakeld in kwartfinale

 

Het Nederlands doven zaalvoetbalteam is dit jaar geplaatst voor het EK zaalvoetbal in Italië. Spakenburger Bilal Öztürk (29) neemt ook deel aan het voetbalteam. Helaas heeft Nederland in de kwartfinale verloren tegen thuisland Italië.

Afgelopen donderdag speelde Nederland tegen Israël. Dit was een pittige wedstrijd, maar Nederland won met 6-5. ,,Het tweede potje tegen Zweden hadden we onze dag niet”, geeft Bilal aan. ,,Simpele taken, zoals passen en aannames gingen niet goed.” Tijdens de derde wedstrijd wist Nederland zich gelukkig te herpakken met een overwinning van 7-3 tegen Schotland.

Dat betekende dat Bilal en zijn team waren geplaatst voor de kwartfinale. ,,We zijn ook verzekerd zijn van een plek tijdens het WK in 2023”, geeft hij aan. Aangezien Nederland tweede in de poule was geworden, moest Oranje vanochtend voetballen tegen de winnaar van poule A. ,,Dat was tegen thuisland en titelfavoriet Italië”, vertelt Bilal. Hij had veel vertrouwen in de wedstrijd. Helaas mocht het niet baten. Italië won met 7-1 van Nederland.