Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels en Spakenburg in top 200 amateurclubs

Voor de negende keer, en na een jaar onderbreking door corona, heeft De Voetbaltrainer de Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. AFC is opnieuw de winnaar in het totaalklassement en de nummer 1 bij de jeugd is net als in de vorige editie Alphense Boys.

Deze lijst komt tot stand op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Wel zijn in de berekeningssystematiek enkele aanpassingen doorgevoerd. De puntentelling hebben we door de nieuwe competitieopzet aangepast. Door de indeling van de jeugdcompetities in drie fases hebben wij als uitgangspunt de indeling in fase 2 (okt.-dec.) gehanteerd. Nieuw is dat we nu ook de Onder 23-teams laten meetellen bij de junioren. In de score telt Onder 23 óf Onder 21 mee. Ook telt de score van Onder 19 óf Onder18.

Net als in de voorgaande jaren staat AFC uit Amsterdam bovenaan, maar nu gevolgd door Excelsior Maassluis. Het verschil is vijf punten. Op de derde plek staat Koninklijke HFC, op de vierde plaats Quick Boys en daarna Alphense Boys. Nieuwkomers in de top 10 zijn Hercules, FC Lisse en De Treffers. Weggevallen uit de top 10 zijn UNA (12), DEM (18) en Westlandia (19). IJsselmeervogels bevindt zich op plek 6 en Spakenburg op plek 33.

Alle informatie inclusief de ranglijsten voor alleen jeugdopleidingen, provincie-overzichten en een nadere uitleg over de aangepaste puntentelling is te vinden via deze link.