Search
5°C
Deel dit artikel op social platform

Nieuwe tc IJsselmeervogels: het moet en kan anders

 

De nieuwe technische commissie van IJsselmeervogels – Thijs van Barneveld, André van Diermen, Ted Duijst, Steven de Harder, Rob Hopman en Perrie Voorbach – is van mening dat het anders moet en anders kan. ,,We zijn ervan overtuigd zijn dat we met elkaar in staat zijn om de club terug te brengen waar het hoort, namelijk aan de top van het amateurvoetbal, met een elftal waarmee onze supporters en sponsors zich kunnen identificeren.”

Een blik op de ranglijst vertelt een heel ander verhaal. ,,Ons eerste elftal staat er momenteel niet goed voor en dat is voor iedereen die betrokken is bij de club reden tot zorg. Dat levert emotie op en iedereen gaat hier op zijn eigen manier mee om. Wij zien het als onze eerste taak om in de roerige tijd waarin wij nu starten de rust te bewaren. De club is gebaat bij een stabiel technisch beleid en dus gaan we samen met de technische staf aan de slag om voorwaarden te creëren voor betere resultaten. Dat dit in deze fase van de competitie niet makkelijk is mag duidelijk zijn. Spelers die ons écht kunnen helpen bijvoorbeeld zijn zeer schaars en het budget is feitelijk al uitgegeven. We zullen daarom heel creatief moeten zijn.”

Oorzaken

De blik van de technische is vanaf het moment dat zij gestart is gericht op de toekomst. ,,Toch is het daarnaast ook zaak om antwoord te vinden op de vraag waarom onze verwachtingen als topamateurclub niet overeenkomen met de resultaten in de afgelopen tien jaar. Ons beste resultaat in deze periode was een derde plek in de Tweede Divisie, terwijl we vaker dan ons lief is in het rechterrijtje zijn geëindigd. Als we niet bereid zijn om naar achterliggende oorzaken te kijken zal de geschiedenis zich blijven herhalen. Die vicieuze cirkel zullen we dus moeten doorbreken.”

Tijd

Belangrijke voorwaarde, zo wordt aangeven, is dat de technische commissie voldoende de tijd krijgt om aan de doelstellingen te bouwen. ,,Tijd is echter een schaars goed binnen de voetballerij en IJsselmeervogels is daarop zeker geen uitzondering. Als het niet loopt dan zijn de kritieken niet mals en als er wat te vieren valt dan gaat het dak er meteen vanaf. Die uitersten passen nou eenmaal bij onze club en het voetbalgekke dorp waar wij wonen.”

Steun en vertrouwen

De tc heeft niet de illusie daar wat aan kunnen te veranderen en dat wil ze ook helemaal niet. ,,Het is alleen belangrijk om als TC de juiste dingen te blijven doen, ook als het stevig stormt binnen de club. We hopen dat wij daarbij zoveel mogelijk steun en vertrouwen krijgen van een ieder die IJsselmeervogels een warm hart toedraagt. We moeten als echte rooien achter elkaar gaan staan (en blijven staan) om weer daar te komen waar we horen.”