Deel dit artikel op social platform

Nipte nederlaag voor En Passant

 

Een klasse lager, veel nieuwe gezichten. En Passant is topclub af en gaat als club pure liefhebbers door in de eerste klasse A van de nationale schaakcompetitie.

Dat betekent overigens niet dat er alleen maar spelers uit Bunschoten-Spakenburg de clubkleuren verdedigen. In de uitwedstrijd tegen De Waagtoren in Alkmaar deden vandaag ook schakers uit Amersfoort, Baarn, Hilversum, Hoevelaken, Lelystad en Nijkerk mee. Ze kregen er evenwel geen cent voor betaald.

En Passant verloor het eerste duel met 5,5-4,5. Er waren zeges voor de broers Henk en Richard Vedder en Jan Willem van de Griendt. Arie van Diermen, Robin Reichardt en Tim Grutter speelden remise. Kees Nagtegaal, Gerben van Pel, Dick de Graaf en Johannes Kossen leden een nederlaag.

De volgende ronde is al aanstaande zaterdag. De tweede ronde staat eigenlijk gepland voor zaterdag 8 oktober, maar omdat een afvaardiging van En Passant dan in Oostenrijk is in een poging de Europacup te veroveren maakt men gebruik van het recht om vooruit te spelen. In het eigen denksportcentrum ontvangt En Passant dan LSG 2 uit Leiden, dat net als En Passant is begonnen met een 5,5-4,5 nederlaag