Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Onthutsend zwak IJsselmeervogels afgeslacht

 

IJsselmeervogels is voor 99,9% derdedivisionist. Op sportpark Voordaan werden de Vogels afgeslacht door Hercules. De Utrechters wonnen met 6-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidrechter Stegeman wekte IJsselmeervogels niet de indruk dat het met het mes tussen de tanden speelde. Tel daarbij op dat de passing ook verre van geweldig was, waardoor het wachten was op de 1-0 van de thuisclub. Die viel ‘pas’ in de 26ste minuut en was illustratief voor dit duel. Gerwin van de Groep kopte de bal langs doelman Julian Prinsen in eigen doel. Zeven minuten later verdubbelde topscorer Tim Waterink de score met het hoofd. Steeds meer zaken wezen erop dat het een zware avond zou worden.

Vier minuten voor rust veerden de Vogels-supporters op toen IJsselmeervogels een penalty kreeg. Mike van de Laar schoot de strafschop echter richting de A27 en ook dat paste in het beeld van deze avond.

Zou IJsselmeervogels na rust het tij nog weten te keren? Het antwoord was nee. Binnen een minuut lag de 3-0 (Steff van Rooijen) in het netje.

Daarna werd het opportunisme van stal gehaald, rook IJsselmeervogels enkele keren aan een treffer, maar de afronding van de mogelijkheden was ver onder de maat. De roodwitten gaven steeds meer ruimte weg en kregen in het slotkwartier nog drie treffers om de oren. Tim Pieters (2x) en Lars Vermeulen scoorden.

IJsselmeervogels liet zich naar de slachtbank leiden in Utrecht en dat kwam hard aan in het rode kamp.