Search
3°C
Deel dit artikel op social platform

Patrick Posthuma nieuwe trainer Eemdijk

Patrick Posthuma is volgend seizoen trainer van Eemdijk. De 39-jarige oefenmeester, momenteel eindverantwoordelijk bij eersteklasser ASV Dronten, heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert geeft aan blij te zijn met de komst van Posthuma naar Eemdijk. ,,Als club zijnde gaan wij altijd op zoek naar een trainer die 24/7 met voetbal bezig is, voetbal ademt, die ontwikkeling in de speelwijze kan doen en bepaalde principes heeft. Een trainer die niet vastzit aan een bepaald systeem, daarin accenten legt en die vernieuwend is. Bij Willem Romp heb ik weleens gezegd dat hij er meer uur in stopt dan dat wij hem uiteindelijk kunnen betalen. Wij denken dat wij met Patrick weer zo’n trainer hebben gevonden en wij hopen hiermee ons trackrecord met Ulrich Landvreugd, Patrick Loenen en Willem Romp een vervolg te geven van trainers die wij bij Eemdijk een kans hebben gegeven en die zich daarna hebben bewezen en nog steeds bewijzen.”

Posthuma zelf kijkt ook uit naar zijn toekomst op sportpark De Vinken. ,,De gesprekken met de mensen van de club hebben mij enorm veel voldoening gegeven. Ik heb een heel goed gevoel opgedaan bij Eemdijk en dat is de laatste tijd alleen maar sterker geworden. De principes sluiten aan bij hoe ik de wereld zie en wij zijn beide ambitieus. Wat ik ontzettend knap vind is dat de club een duidelijk beeld heeft van waar het naartoe wil en hoe daar te komen. Eemdijk is stapsgewijs van de vierde klasse naar de derde divisie geklommen. Die kleine stapjes gaan wij met elkaar nog verder gaan maken om wellicht in de toekomst dichterbij de top van het amateurvoetbal te komen.”