Deel dit artikel op social platform

Pittig en spannend duel rugbyclub

Na twee maanden geen wedstrijd meer te hebben gespeeld, mochten de heren van Rugbyclub Spakenburg zaterdag eindelijk het veld weer op om de gaten van de Bulldogs uit Almere te ontvangen. De wedstrijd tegen de nummer 2 was een belangrijke, want als Spakenburg deze wist te winnen, zou de nummer 1-positie voor de eerste fase veilig worden gesteld.

In de eerste vijftien minuten speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Spakenburg. De Bulldogs wisten flinke druk uit te oefenen op de Spakenburgse verdediging. Na een overtreding aan de Spakenburgse kant konden de Bulldogs een penalty benutten tussen de palen en stond het na veertien minuten 0-3.

Na twintig minuten begon Spakenburg beter in het ritme te komen en werd ook de opvolging beter. Steeds vaker speelde de wedstrijd zich nu af op de helft van de Bulldogs. In de 28ste minuut was er op de middellijn een scrum in het voordeel van Spakenburg. Victor Franzel pakte flink wat meters mee, daarna volgende een aantal fase waarna de bal in de lijn belandde. In een rucksituatie vlak voor de try-lijn zag Jordan Elliot een gat in de verdediging en wist daar mooi gebruik van te maken en kon hierdoor in de 30ste minuut de score voor Spakenburg openen met 5-3.

Vlak voor de rust kreeg Juan Pablo Inverni nog een gele kaart voor een gevaarlijke tackle waardoor hij tien minuten lang het veld moest verlaten en Spakenburg met veertiende man verder speelde.

Vrij vlot in het begin van de tweede helft maakte de Bulldogs een overtreding welke Tristan Lamme met een penalty-kick tussen de palen wist te benutten en de score uitbreidde tot 8-3. Spakenburg was steeds vaker aanwezig op de helft van de Bulldogs. Rond de 48ste minuut werden er meerdere fase opgezet, vanuit een scrumsituatie ging de bal de lijn in richting winger Job Heinen die het net niet kon afmaken. Met nog twee fases erna van de voorwaartsen wist Maximo Pelegrini met goede opvolging de bal achter de lijn te drukken, 13-3.

De laatste dertien minuten van de tweede helft ging het redelijk gelijk op. Beide teams streden nog steeds keihard voor de meters en Spakenburg moest door een gele kaart nogmaals een man missen voor tien minuten. Het was te merken dat de spelers al twee maanden geen wedstrijd meer gespeeld hadden, ook in combinatie met de koude wind kwam het spel enkele keren stil te liggen door spierkrampen aan beide zijdes. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en kan Spakenburg de punten bijschrijven met een eindstand van 13-3. Hiermee is de eerste plaats in de eerste fase van de competitie veiliggesteld met nog één wedstrijd zaterdag te gaan in Den Helder.