Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Prestatie en gezelligheid hand in hand tijdens de Wintercup Holland

Patrick van de Lagemaat en Marco Miltenburg startten in 2018 P&M Soccer Events. Na een jarenlange actieve carrière als voetballer zijn ze de twee voetbaldieren gestart met het organiseren van voetbalevenementen in de winter- en zomerstop. Ze organiseren grote een- en meerdaagse internationale en nationale voetbaltoernooien, voetbalclinics en benefietwedstrijden.

De komende twee weekenden staan bij P&M Soccer Events in het teken van de Internationale Wintercup Holland, toernooien voor senioren en jeugd. Komend weekend komen de senioren aan bod en het daaropvolgende weekend de jeugd. De toernooien worden gespeeld bij FC Rijnvogels en RKVS Blauw Zwart. De deelnemers verblijven op het vakantiepark Duinrell. Daar kunnen ze gebruikmaken van alle faciliteiten.

Aan het seniorentoernooi nemen ook vijf lokale teams deel met in totaal ongeveer 120 personen. Dat gaat om één team van IJsselmeervogels, twee van Spakenburg en twee van Eemdijk. Eemdijk 6 neemt al voor het vijfde jaar op rij deel. De teams spelen vijf of zes wedstrijden van een half uur en afhankelijk van de competitie worden nog kruisfinales gespeeld.

In het jeugdtoernooi voor O-9 tot O-17 teams komen een unieke combinatie van een voetbaltoernooi en fun in een attractiepark en Tikibad volledig samen voor de deelnemende teams.

De deelnemers betalen een zeer aantrekkelijke prijs voor deelname aan het toernooi, de themafeesten en het verblijf op het park, inclusief ontbijt en avondeten. Voor die prijs beleven ze een fantastisch weekend.

Patrick: ,,De bovenkant van de voetbalpiramide in het amateurvoetbal zoekt vaak de zonnige oorden op in de winterstop, wij organiseren toernooien in Nederland voor de klassen die daaronder zitten en niet de financiële middelen hebben om een trainingskamp op te slaan in Spanje, Portugal of Turkije.”

Al met al is de Wintercup Holland uitgegroeid tot een heel groot evenement, dat voor een flink deel gedragen wordt door een groot aantal vrijwilligers. Patrick; ,,Wij doen het zeker niet samen, inmiddels zijn als vijftig tot zestig mensen betroken bij de organisatie. Wij noemen de Wintercup de beste voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”