Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Raymond Bronkhorst nieuwe trainer IJsselmeervogels

Raymond Bronkhorst is de nieuwe trainer van IJsselmeervogels. De 45-jarige Heemskerker kwam deze week een contract tot de zomer van 2025 overeen.

Bronkhorst was als van medio 2008 tot en met 2012 actief in het shirt van IJsselmeervogels. Met drie afdelingstitels, twee titels in het zaterdagkampioenschap, twee algehele amateurtitels en de supercup schreef de toenmalig middenvelder, die in die periode enige tijd aanvoerder was, mee aan de clubhistorie.

De trainerscarrière van Bronkhorst begon bij ADO ’20, waar hij in eerste instantie aan de slag ging bij het beloftenteam in 2014. Een seizoen later stapte de Heemskerker over naar het eerste elftal om daar assistent-trainer te worden. In 2017 nam hij het stokje bij ADO ’20 over als hoofdtrainer om vervolgens in 2020 over te stappen naar FC Lisse.

Als hoofdtrainer van de Lissenaren promoveert hij in 2022 naar de Tweede Divisie om na een stabiel seizoen twaalfde te eindigen. Aan het eind van dat jaar besloot de trainer te stoppen omdat werk, privé en het trainerschap op dat moment niet te combineren was. Na een sabattical year in het trainerschap kiest Raymond Bronkhorst nu bewust voor IJsselmeervogels.

Het bestuur van IJsselmeervogels is samen met de technische commissie zeer content met de aanstelling: ,,We zijn blij dat we in deze fase van het seizoen tot overeenstemming zijn gekomen met Raymond, na een zorgvuldige, gezamenlijke selectieprocedure van bestuur en TC. Raymond heeft onder meer bij FC Lisse bewezen het trainerschap in de vingers te hebben en heeft in de gesprekken een goede indruk bij ons achtergelaten. Hij kent de dynamiek van onze club en we hebben er vertrouwen in dat hij ons weer terug kan brengen op het hoogste amateurniveau.”

Op maandagavond 8 juli zal Raymond Bronkhorst de A-selectie leiden tijdens de eerste training.