Deel dit artikel op social platform

Rob Baas gaat TC IJsselmeervogels verlaten

 

Rob Baas gaat de technische commissie van IJsselmeervogels verlaten. Hij kan deze werkzaamheden niet meer kan combineren met zijn huidige baan.

In december heeft Baas een nieuwe baan geaccepteerd, waarbij hij destijds bij TC en Bestuur al de verwachting heeft uitgesproken dat dit ten koste zal gaan van de te besteden tijd voor TC-activiteiten. Er is toen afgesproken een periode te nemen om te beoordelen in welke mate een combinatie eventueel wel nog mogelijk zou zijn. De conclusie hiervan is dat de huidige TC-werkzaamheden gewoonweg te intensief en vooral minder goed planbaar zijn om dit blijvend te kunnen combineren met de nieuwe baan.

Baas op de website van IJsselmeervogels: ,,Eind vorig jaar heb ik een functie geaccepteerd bij een startend bedrijf, waarbij veel wordt gevraagd qua tijdsbesteding en waarvoor ik mijn commitment en ambitie heb uitgesproken om hier het maximale uit te halen. Dit knelt gewoonweg met de focus en te besteden tijd die een rol in de TC met zich meebrengt en nodig heeft. Een TC-rol bij een club in de Tweede Divisie wordt steeds omvangrijker en professioneler, waarbij beschikbare tijd een belangrijke factor is. Ik heb altijd gezegd dat als ik iets doe, ik dit voor de volle 100% wil kunnen doen. Ik merk echter dat dit nu niet het geval is, waardoor ik vond dat ik moest aangeven dat de combi niet houdbaar is voor een langere periode, ook voor het borgen van de continu├»teit”.

Baas zal zijn werkzaamheden voortzetten totdat zijn vervanger is ingewerkt. Naast Baas bestaat de technische commissie uit Erwin van der Lugt en Ruud van de Geest.