Deel dit artikel op social platform

Rugbyclub blijft ongeslagenin eerste fase competitie

De heren van Rugbyclub Spakenburg gingen zaterdag met de bus op pad naar Den Helder om te spelen tegen de nummer 10 van de competitie.

De eerste twintig minuten speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Den Helder. Spakenburg wist met try’s van onder andere Roy Brouwer, Arno Mastenbroek, Mark Schutte, Gideon van Kleij en Mario Terlouw de score flink op te voeren naar 0-40 en daar bleef het de eerste helft ook niet bij. Met twee try’s van Arno Mastenbroek die kort achter elkaar wist te scoren, breidde hij de stand verder uit naar 0-54 in de 25ste minuut.

Na deze 25 minuten begon Den Helder meer druk uit te oefenen op Spakenburg en profiteerde van een aantal overtredingen. Door een goede opvolging van Den Helder kon het team uiteindelijk de score 0 van het scorebord afhalen, inclusief een rake conversie: 7-54. In de laatste tien minuten van de tweede helft scoorden Mark van de Broek en Mark Schutte nog een try en ging Spakenburg met een ruime voorsprong van 7-68 de rust in.

In de tweede helft ging Spakenburg verder met waar het gebleven was. Maximo Pelegrini scoorde al binnen een paar minuten en ook Enzo Beyhum scoorde twee minuten later met een flinke run vanuit het eigen 22 metergebied naar de andere kant van het veld.

Halverwege deze actie zag de tegenstander al in dat ze hem niet meer konden inhalen en haakte af: 7-82.

Vijf minuten later was er weer een mooie actie vanuit Spakenburg. Helemaal vanaf de achterlijn werd de bal met diverse fases naar voren gebracht door Gideon van Kleij en Arno Mastenbroek. Toen Arno werd tegengehouden ging de bal naar Jonathan Koelewijn die hem weer afgaf aan zijn broer Cornelius Koelewijn die in zijn debuutwedstrijd zijn eerste try wist te drukken: 7-89. Daarna volgden tot aan de 71ste minuut nog een aantal try’s aan de Spakenburgse kant: 7-111. Den Helder wilde nog niet opgeven en met een aantal fases voor de try-lijn van Spakenburg wisten ze nogmaals te scoren: 14-111. Dit was tevens de eindstand. Zeventien van de dertien conversies werden in de wedstrijd gescoord door Mark Schutte.

Met deze overwinning sluit Spakenburg ongeslagen de eerste fase van de competitie af. Vanaf volgend weekend start de tweede fase van de competitie waarin Spakenburg nog een hele competitie tegen de top 6 zal spelen voor het kampioenschap.