Deel dit artikel op social platform

Rugbyclub laat het liggen tegen koploper

Er stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op de planning voor de lokale rugbyclub in Almere tegen de Bulldogs waarin Spakenburg het gat kon dichten voor de nummer-1-positie of de Bulldogs juist konden gaan uitlopen.

Door enkele blessures nog van de wedstrijd tegen Haarlem van drie weken geleden startten Zeger van Twillert en Jaap Jan van de Geest afgelopen zaterdag in de basis. De Bulldogs wist flink druk uit te oefenen op de helft van Spakenburg. Dit resulteerde dan ook al snel in een 7-0 voorsprong voor de Bulldogs. Spakenburg kreeg een hoop penalty’s tegen van de scheidsrechter en de Bulldogs wist in de eerste helft de score verder uit te breiden naar 19-0. Aan het einde van de eerste helft kon Spakenburg alsnog de score openen. Mario Terlouw kon met een individuele actie doorbreken en het op kracht en snelheid afmaken zodat er met een 19-5 score de nul van het bord af was.

In de tweede helft ging het redelijk gelijk op en nam Spakenburg steeds meer initiatief. Maar ook in de tweede helft kreeg Spakenburg veel penalty’s te verduren waardoor ze steeds uit de flow werden gehaald. De Bulldogs wist de score nog verder uit te breiden naar 24-5 en vlak voor het eindsignaal kon Jaap Duijst nog antwoorden zodat de eindstand uiteindelijk op 24-12 kwam te staan.

Stand:

1. RC Bulldogs 1        4-22

2. RFC Haarlem 2    4-16

3. RC Spakenburg 1    4-14

4 .Cas RC Driede        4-11

5 . RC ‘t Gooi         3-2

6. Alkmaarse R.U.F.C. 1    3-1