Deel dit artikel op social platform

Rugbyclub wint van koploper

De rugbyclub had zaterdag bezoek van de koploper Rugbyclub Bulldogs uit Almere. Twee weken hiervoor speelde RC Spakenburg nog uit tegen de Bulldogs en verloor die wedstrijd met 24-12.

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van de Bulldogs. Spakenburg wist continu erbovenop te zitten en zorgvuldig de aanvallen op te bouwen en de nodige breaks te maken. In de 17de minuut was het Jonathan Rijswijk die vluchtig de penalty nam en meteen onder de palen kon scoren omdat de tegenstander niet zat op te letten. Inclusief de conversie van Wouco de Graaf stond Spakenburg voor met 7-0. Nog geen tien minuten later was het wederom Jonathan Rijswijk die vanuit de ruck een gaatje zag en hier meteen in dook. Ook deze conversie van Wouco de Graaf was weer raak en zo breidde de score verder uit naar 14-0. Vijf minuten voor rust maakte Ruben Ruizendaal een hoge tackle welke door de referee bestraft werd met een gele kaart en Spakenburg tien minuten lang met een speler minder moest spelen.

In de tweede helft, nog geen twee minuten na de rust, ging RC Spakenburg meteen weer vol in de aanval, met meerdere pogingen vlak voor de trylijn van de Bulldogs was het Mark van den Broek die er uiteindelijk door heen wist te breken en de score uitbreidde naar 19-0. Verder in de tweede helft werden de Bulldogs gevaarlijker en wisten steeds dichtbij te komen maar het niet af te maken doordat de Spakenburgse verdediging als een huis stond. In de 53ste minuut zag RC Spakenburg weer een kans om te scoren. De bal ging een aantal keer de hele lijn door, voorwaartse speler Mario Terlouw wist de nodige meters te maken en gaf de bal af aan Mark Schutte die hem in de hoek achter de trylijn wist te drukken. Ook deze conversie werd vanuit de verre hoek raak geschoten door Wouco de Graaf.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist de Bulldogs de bal over te nemen van RC Spakenburg en gingen meteen vol in de aanval, met een paar snelle jongens in de lijn renden ze de Spakenburgse lijn voorbij en wisten in de slotfase nog net de nul van het bord af te halen. Spakenburg won deze wedstrijd met 26-5.