Deel dit artikel op social platform

Schaap staat aanvoerdersband zonder morren af aan Boer

 

IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap is dit seizoen geen aanvoerder meer. De band komt komende zaterdag tegen AFC om de arm van Wessel Boer, die tegen OFC nog een schorsing uitzat.

De goalie vindt het ,,helemaal niet erg” dat hij de aanvoerdersband is kwijtgeraakt. ,,Vorig seizoen ben ik aanvoerder geworden omdat het eigenlijk niet anders kon. Prima. Dan neem ik die rol op me. De trainer kwam deze voorbereiding naar me toe en zei dat hij een voorkeur heeft voor een veldspeler als aanvoerder.”

Een keeper staat in het veld soms ver van zijn teamgenoten. ,,Ik heb tegen de trainer gezegd dat als hij een veldspeler wil, hij dat gewoon moet doen, want ik vind de club en het team belangrijker dan het individu. Een aanvoerder is eigenlijk een jongen die het in het veld neerzet. Die de leiding neemt en de lijntjes uitzet. Wessel deed dat bij HFC uitstekend en dat doet hij hier ook uitstekend. Dat is beter dan dat ik afstanden van vijftig, zestig meter moet overbruggen.”

De 28-jarige Schaap zal ook zonder aanvoerdersband zijn woordje doen. ,,Ik zit hier nu zeven seizoenen en de jongens weten wat ze aan mij hebben. Ik heb redelijk wat aanzien en respect opgebouwd, maar dat respect geef ik ook naar anderen toe. Het moet een wisselwerking worden zodat je met elkaar beter en sterker wordt. Als het echt nodig is, zal ik me heus wel laten gelden, maar op dit moment is dat totaal niet nodig.”