Deel dit artikel op social platform

Spakenburg met Chris de Graaf op de bank

 

Na de derby gaat de competitie weer verder. Spakenburg, met de nieuwe trainer Chris de Graaf op de bank, gaat op bezoek bij TEC, de nummer 17 van de Tweede Divisie.

De Tielse club voegde deze week oud-Spakenburgtrainer Eric Meijers toe aan de technische staf. Samen met Hans van de Haar (ook ex-Spakenburg) moet hij het tij zien te keren. TEC won dit seizoen nog maar één keer. Spakenburg bezet een teleurstellende tiende plaats en wil onder de nieuwe trainer eerst rust creëren om van daaruit te gaan bouwen. ,,Stap voor stap willen we naar een hogere eindklassering met een herkenbaar team dat op een aantrekkelijke manier en met een herkenbaar gezicht voetbal speelt.”

IJsselmeervogels is al vijf duels ongeslagen. De rooien kunnen vandaag met een overwinning op Jong Volendam de stap naar de middenmoot maken van de Tweede Divisie. De tegenstander bezet de zestiende plaats en verloor de laatste twee wedstrijden (van nummer 1 AFC en nummer 2 De Treffers). Inmiddels is IJsselmeervogels druk bezig met de opvolging van Gert Peter de Gunst, die aan het eind vertrekt. Als topkandidaten worden Pascal Bosschaart (assistent-trainer van SC Cambuur) – in het verleden al assistent bij de rooien -, en Urk-trainer Gert-Jan Karsten (in het verleden trainer van IJsselmeervogels 2) genoemd.

Koploper Eemdijk reist vanmiddag af naar Steenwijk voor de ontmoeting met d’Olde Veste. De tegenstander bezet de laatste plaats in de Vierde Divisie B. Voor Eemdijk kan dat een valkuil zijn. De ploeg staat er meestal tegen hooggeklasseerde ploegen, maar laat het dan vervolgens afweten tegen mindere ploegen. Trainer Willem Romp zal hier zijn ploeg nadrukkelijk voor willen waarschuwen.

Het volledige programma:

TWEEDE DIVISIE

14.30 uur

Excelsior M. – Koninklijke HFC

HHC Hardenberg – Kozakken Boys

OFC – Quick Boys

15.00 uur

IJsselmeervogels – Jong Volendam

Rijnsburgse Boys – FC Lisse

AFC – Scheveningen

15.30 uur

Katwijk – Jong Sparta

TEC – Spakenburg

18.00 uur

De Treffers – Noordwijk

VIERDE KLASSE

14.00 uur

DHSC – Buitenpost

14.30 uur

Huizen – Berkum

WV-HEDW – SDV Barneveld

14.45 uur

DETO – AVV Swift

15.00 uur

HZVV – AZSV

Flevo Boys – SC Genemuiden

CSV Apeldoorn – Ajax

d’Olde Veste – Eemdijk