Deel dit artikel op social platform

Spakenburg na zeperd uit op eerherstel

 

Spakenburg leed zaterdag op eigen veld een onthutsende 4-0 nederlaag tegen de nieuwe koploper Quick Boys. Vanavond krijgt de formatie van Patrick Loenen al de kans op eerherstel.

Tegenstander Excelsior Maassluis bezet in de Tweede Divisie de dertiende plaats met tien punten uit acht duels. De competitie werd gestart met twee nederlagen, maar daarna werd zes duels op rij niet meer verloren. De Maassluizers speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen Noordwijk. Topscorer bij de tricolores is Pieter Langedijk (ex-IJsselmeervogels) met zes doelpunten. Spakenburg heeft een punt meer dan Excelsior M. en staat twee plaatsen hoger op de ranglijst. Met een overwinning kan weer aansluiting worden gevonden met de middenmoot van de Tweede Divisie.

Koninklijke HFC duwde IJsselmeervogels zaterdag dieper in de put. In Haarlem werd het 2-0. De rooien hebben nu al zeven keer op rij niet gewonnen. Alleen de openingswedstrijd tegen OFC leverde drie punten op. IJsselmeervogels bezet na acht duels de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie en gaat vanavond op bezoek bij TEC dat ook maar één duel wist te winnen (0-1 bij Rijnsburgse Boys). Beide clubs hebben vijf punten bij elkaa rgesprokkeld en snakken naar een overwinning. IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst sprak van een belangrijke week met duels tegen TEC en Jong Sparta (zaterdag).

Het volledige programma:

TWEEDE DIVISIE

20.00 uur

Kozakken Boys – Noordwijk

Spakenburg – Excelsior M.

Koninklijke HFC – Quick Boys

FC Lisse – Jong Volendam

TEC – IJsselmeervogels

Woensdag 20.00 uur

Katwijk – OFC

Rijnsburgse Boys – De Treffers

Jong Sparta – Scheveningen

HHC Hardenberg – AFC