Deel dit artikel op social platform

Spakenburg onderuit in Groesbeek

Spakenburg heeft zaterdag geen goed resultaat behaald. In het Gelderse Groesbeek bleken De Treffers met 1-0 te sterk. De roodzwarten speelden enige tijd met tien man, maar Spakenburg wist voorin te weinig grote kansen te creëren. Ook topscorer Floris van der Linden kreeg de bal niet in het netje.

( Robert Jansen

Na twee overwinningen op rij moet Spakenburg nu voor het eerst met trainer Chris de Graaf zijn meerdere erkennen in de tegenstander. De trainer van Spakenburg stuurde het team in een ander systeem in het veld. Spakenburg speelde 5-4-1. Zowel rechtsback Hero van Lopik als linksachter Tim Brinkman stonden relatief aanvallend geposteerd. Winteraanwinst Sanny Monteiro (kwam over van Kozakken Boys) startte in de basis.

Al binnen drie minuten kreeg Spakenburg een dot van een kans via Van der Linden. Maar hij kreeg de bal niet in het doel. Na een klein half uur kwam Spakenburg op achterstand. De Treffers-speler Rick Wouters schoot de bal achter Leon ter Wielen. Ter Wielen nam de plaats in van de geblesseerde Menno Heus.

Spakenburg-verdediger Koos Werkman moest even later noodgedwongen het veld verlaten. Hij had een blessure aan zijn enkel. Werkman werd vervangen voor Ravelino Junte, waardoor Spakenburg overschakelde naar een 4-2-3-1 systeem. Youri Koelewijn ging op het middenveld spelen.

Rode kaart

Vince Gino Dekker had een vrije rol aan de linkerkant. Hij had niet zijn dag. Duels werden verloren en passes kwamen niet aan, waarop hij in de rust in de kleedkamer achterbleef. Ook Roy Terschegget werd van het veld gehaald. Lowie van Zundert (ex-De Treffers) en Frank Schilder kwamen binnen de lijnen.

Van Zundert zorgde voor meer dreiging bij Spakenburg. Een kleine tien minuten na rust kreeg De Treffers-aanvoerder Ricardo Ippel een rode kaart na een forse charge op Youri Koelewijn. Maar het lukte Spakenburg vervolgens niet om de thuisploeg bij de keel te grijpen. De Treffers kregen ook met een man minder een grote kans, maar Youri Koelewijn voorkwam dat de bal over de doellijn ging. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Van Zundert namens Spakenburg een grote mogelijkheid, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door De Treffers-doelman Niels Kornelis. Spakenburg kwam ook in de zeven minuten extra tijd niet tot scoren.

Hecht team

Na afloop van het duel durft Koos Werkman nog geen uitspraken te doen over de ernst van zijn blessure. ,,Mijn enkel is vrij dik. Hij klapte vol dubbel. Het is lastig te zeggen of het meevalt”, zegt hij. ,,Er had meer ingezeten vandaag”, vervolgt hij. ,,De eerste helft was gewoon heel slecht van onze kant.” Hij heeft daar geen echte verklaring voor. ,,De reden is moeilijk aan te geven. Het veld was niet goed. De Treffers is een hecht team, ze weten goed wat ze wel en niet kunnen.”