Deel dit artikel op social platform

Spakenburg schiet uit z’n slof

Spakenburg heeft zaterdag in een spectaculair duel uitgehaald. De blauwen wonnen met 0-6 (!) van Jong Sparta.

Op voorhand leek het eem moeilijke wedstrijd te worden op Het Kasteel, maar in de praktijk bleek dat op het eerste half uur na niet het geval. Spakenburg kwam snel op voorsprong. Topscorer Floris van der Linden vond al in de derde minuut het net. Vervolgens kreeg Jong Sparta na een ruim een half uur spelen een rode kaart, nadat Sanny Monteiro bij een opstootje een kopstoot kreeg van Augustin Drakpe. Het verzet van de thuisploeg was hiermee gebroken.

Spakenburg wist nog vijf keer te scoren. De 0-2 in de blessuretijd van de eerste helft mocht er zijn. Linksachter Hero van Lopik joeg de bal in de kruising.

In het tweede bedrijf deed Spakenburg prima zaken met een man meer. Na geklungel in de Sparta-verdediging maakte Ravelino Junte op aangeven van Vince Gino Dekker de 3-0. Dekker maakte zelf de 4-0. Ook de 0-5 werd schitterend raak geknald door Tim Brinkman, met zijn ‘verkeerde’ been. Lowie van Zundert tekende voor het slot-
akkoord.

Goede weg

En zo is Spakenburg na de 1-0 nederlaag in Groesbeek weer op de goede weg. De ploeg pakte onder leiding van Chris de Graaf tot nu toe negen punten uit vier duels. De Spakenburg-trainer kon na afloop zijn geluk niet op. ,,We maakten snel een doelpunt. Daarna nam Sparta de wedstrijd over. We hadden in het begin veel moeite met spelers tussen de linies. Dat hebben we opgelost door Eindhoven en Dekker meer in het midden te laten spelen. Vanaf dat moment namen wij het weer over.” De trainer zag vervolgens dat Jong Sparta met een man minder kwam te spelen. ,,Ik zag Monteiro en Drakpe hoofd aan hoofd staan. De scheidsrechter gaf gelijk rood. Niet zo handig.”

De overwinning betekende tevens de eerste uitzege van het seizoen van de blauwen. ,,We zijn heel erg blij, laten we dat voorop stellen. Onze supporters zijn beloond met een leuke middag”, aldus De Graaf. Ook hield Spakenburg achterin weer eens de nul en dat terwijl de ploeg een lange tijd het hoogste aantal tegendoelpunten in de competitie had. ,,Vanaf het begin hebben we gehamerd op het belang van de verdedigende organisatie”, zo stelt De Graaf.

Afspraak

Negen punten uit vier wedstrijden, dat roept ook de vraag op wanneer De Graaf dit seizoen tevreden is: ,,Op het moment dat we 43 punten halen heb ik ‘s avonds met teammanager Rut Koelewijn een afspraak. Dan wordt het een hele late avond. Vanaf dat moment gaan we kijken hoe we nog meer punten kunnen halen. Maar eerst 43 punten. Om met Rut zijn woorden spreken: ‘Dan gaan de pompen los”’, lacht hij.