Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Spakenburg vernedert FC Utrecht: HALVE FINALE KNVB BEKER!

Spakenburg heeft voor een gigantische stunt gezorgd door in de kwartfinale eredivisieclub FC Utrecht met maar liefst 1-4 te verslaan. De blauwen zitten in de halve finale van de KNVB Beker!

Spakenburg startte brutaal in stadion Galgenwaard. Wimilio Vink zette de gasten in de twaalfde minuut op voorsprong. De blauwen hielden voor de pauze goed stand tegen de zwak spelende thuisploeg, die met een striemend fluitconcert de kleedkamer opzocht na het rustsignaal.

In de tweede helft wilde FC Utrecht de opgelopen schade snel herstellen. Anastasios Douvikas kopte de gelijkmaker binnen, maar op advies van de VAR werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij een uitbraak zette Luuk Admiraal Spakenburg op 0-2. Een stunt was in de maak. Douvikas mocht nog de aansluitingstreffer scoren, maar het was de tweededivisionist die daarna twee keer toesloeg. Eerst kopte Masies Artien een corner binnen en een kwartier voor tijd kopte Floris van der Linden zijn ploeg naar 1-4. Deze klap kwam kwam de drievoudig bekerwinnaar niet meer te boven.

Spakenburg zit in de halve finale van de KNVB Beker. IJsselmeervogels (1975) en VVSB (2016) gingen de club voor.

De tegenstander van Spakenburg komt uit de nog te spelen kwartfinalewedstrijden:

sc Heerenveen – Feyenoord (woensdag)

PSV – ADO Den Haag (donderdag)

De Graafschap – Ajax (donderdag)

De halve finales staan op het programma op dinsdag 4, woensdag 5 of donderdag 6 april.