Deel dit artikel op social platform

Sterk uitgedund heren BC Shooters verliest

BC Shooters trad zaterdag voor het eerst sinds 27 november aan voor een wedstrijd. Tegenstander voor de uitwedstrijd was Hot Pepper Heat uit Zwanenburg. Door blessures van Cornel de Graaf, Thijs van der Leest, Danny van den Akker en nog steeds Wouter Koelewijn moest er een fors beroep gedaan worden op spelers van het U22-team.

Marloes ter Haar

De wedstrijd begon onwennig met de hoogst ongebruikelijke teamsamenstelling. Voor de ploeg op gang was gekomen stond er al een 10-0 achterstand op het scorebord. Daarna kwamen de Spakenburgers spaarzaam tot scoren.

De 24-8 tussenstand na het eerste kwart gaf weinig hoop op een goed resultaat. In het tweede kwart ging de strijd wat meer gelijk op, maar liep Shooters niet in. Bij rust was het verschil zelfs opgelopen tot 19 punten (44-25).

Onder aanvoering van U22 spelers Jan Korlaar (topscorer) en Robbe van Dijk dwong Shooters alsnog respect af met zo nu en dan opportunistisch en oogstrelend basketbal.

De ploeg slaagde erin om de achterstand terug te ploegen naar tien punten aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart leek er zich nog een wonder te gaan voltrekken toen Lars Krieger de achterstand terugbracht naar 63-56. Dichterbij dan zeven punten kwamen de Spakenburgers jammer genoeg niet meer. Het verloor nog twee spelers met vijf persoonlijke fouten en uitzicht op een onverwacht goed resultaat. Bij een stand van 76-64 kwam er een eind aan de wedstrijd, waar een aantal jonge spelers lieten zien dat zij zich goed kunnen weren op dit niveau.

Scores: Jan Korlaar 22, Lars Krieger 15, Joost Dijkema 14, Robbe van Dijk 7, William Koelewijn 6.