Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Strijd om de beste Spakenburgse golfer; inschrijving gestart

Op maandag 18 september vindt het Spakenburgs golftoernooi plaats op de prachtige golfbaan van Zeewolde. Het is de 13de editie en zoals ieder jaar is het een gezellige en sportieve middag, waarbij voor zowel de beginnende als de meer ervaren golfer een mooie uitdaging ligt.

Er wordt gestart in flights (teams van drei of vier personen die vanaf 12.45 uur over de baan ‘vliegen’) op twee tees. ,,De afgelopen jaren zagen we gelukkig ook een aantal jongere deelnemers en het streven dit jaar is om vooral dames enthousiast te krijgen om aan dit toernooi deel te nemen.”

Er blijken voldoende dorpsgenoten aan golf te doen: sommigen een enkele keer per jaar, meerdere die vooral in de zomermaanden wekelijks spelen en ook een groep die het hele jaar door en vaak meerdere keren per week spelen. De organisatie wil bij voorkeur uit iedere groep zoveel mogelijk deelnemers uitnodigen; dat geeft een mooi gemĂȘleerd gezelschap. Naast dorpsgenoten zijn ook relaties van Spakenburgers welkom en kunnen zich inschrijven.

De toppers uit onze gemeente hebben handicaps (Hcp) die rond het professionele niveau van 0 liggen en er is een groeiende groep die zich ‘single handicapper’ mag noemen (dat geldt als je onder de Hcp 10 speelt). Het leuke van golf is dat je feitelijk altijd tegen jezelf speelt: haal je je niveau dat je Hcp aangeeft? Dus ook als je Hcp 30, 40 of 50 hebt – en daar zijn er genoeg van – is er een uitdaging om het beter te doen. Wat dat betreft is golf een spel waar je nooit genoeg van krijgt.

Door sponsoring van diverse bedrijven is het inschrijfgeld beperkt en krijgt u naast een fantastische golfmiddag ook een gezellige borrel, kunt u relaxed douchen en omkleden om vervolgens aan het buffetdiner deel te nemen. Daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden.

De organisatie is weer in de vertrouwde handen van Jan Gerard Koelewijn en Corrie Hilhorst en via spakenburggolftoernooi@gmail.com kunt u inschrijven of nadere informatie inwinnen.