Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Summerdance Agilitas opnieuw groot succes

In sporthal de Kuil werd vandaag de jaarlijkse Agilitas Summerdance weer gehouden. Dit jaar werden drie shows gegeven.

De belangstelling voor de shows was enorm, want alle voorstellingen waren uiteindelijk uitverkocht. Per show waren ongeveer 300 bezoekers aanwezig in de zaal. Voor de dansers van Agilitas is de Summerdance een van de hoogtepunten van het jaar.

Het hele jaar hebben ze geoefend voor deze show. Er werden vijfentwintig dansen opgevoerd. Nog voordat de zaal openging, stond bij de ingang al een grote rij van mensen die naar binnen wilde om een mooie plek te bemachtigen. Vooral familieleden van de dansers brachten een bezoek aan de show.

De jongste dansers bij Agilitas zijn peuters en ook zij hadden een dans geoefend. De zaal was voorzien van speciale verlichting om de show compleet te maken. Ook de kleding van de dansers was helemaal in de stijl van hun dans. Het publiek was onder de indruk van de dansen en meerdere keren werd er flink gejuicht en geklapt.

Bij sommige dansacts werden zelfs salto’s uitgevoerd. Bij Agilitas zit veel talent; zo mochten vorige week drie groepen meedoen aan het Nederlands kampioenschap Showdance. Demogroep 3 werd toen zelfs Nederlands kampioen.