Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Supporters IJsselmeervogels toch welkom

Supporters van IJsselmeervogels kunnen zaterdag 18 november toch afreizen naar het uitduel dat hun club dan speelt tegen FC Rijnvogels.

Eerder reageerde het bestuur van IJsselmeervogels teleurgesteld te zijn over het weigeren van supporters. ,,We begrijpen het simpelweg niet. Er hebben zich nooit problemen voorgedaan tussen onze beide clubs. In de regio van FC Rijnvogels spelen meer bekende clubs, zoals onder meer Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Bij al deze clubs zijn we welkom. Een andere club uit onze gemeente daarentegen niet. Daar gaan wij vanzelfsprekend niet over, maar wij hopen niet dat onze club hiermee wordt verward”, aldus het bestuur van de rooien.

In een brief werd een klemmend beroep op FC Rijnvogels en de gemeente Katwijk gedaan dit besluit te heroverwegen.

FC Rijnvogels heeft IJsselmeervogels nu laten weten dat supporters van de rooien – onder een aantal voorwaarden – toch welkom zijn. De voorwaarden zijn dat de kassa op de Kooltuin in Katwijk op de wedstrijddag dicht blijft; IJsselmeervogels mag wel kaarten in de voorverkoop aanbieden aan haar supporters. Ook moet de club voldoende stewards meenemen.

IJsselmeervogels-secretaris Gerrit Kok heeft het bestuur van Rijnvogels laten weten hier erg content mee te zijn. ,,Het getuigt ook van kracht door nog een keer naar je eigen besluit te kijken, een heroverweging te maken en dan tot een aangepast besluit te komen.”