Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Trampolinespringers Agilitas behalen veel medailles

Afgelopen zaterdag waren de eerste plaatsingswedstrijden voor het NK individueel en synchroon trampolinespringen in Zoetermeer. Agilitas deed mee met dertien springers individueel en vijf koppels synchroon.

Marloes ter Haar

Zoey de Graaf deed voor het eerst mee met wedstrijden in de categorie instap gemengd derde divisie. Ze was heel erg zenuwachtig, maar toen ze eenmaal op de trampoline stond waren de zenuwen heel snel weg. Het gevolg was dat ze drie hele mooie oefeningen sprong en daarmee op de erste plaats eindigde en een goeden medaille in ontvangst mocht nemen.

In de categorie jeugd1 meisjes derde divisie deden vijf Agilitanen mee: Quinta van de Groep, Femke van Twillert, Shelize Koelewijn, Isa van Dijk en Lotte Scholten. Alle vijf meisjes sprongen een mooie verplichte oefening en een goede keuze oefening. Zij gingen alle vijf door naar de finale ronde waar acht van de vijftien meisjes aan meededen. Ook in de finale sprongen ze een goede keuze-oefening, hierdoor waren er ook maar kleine punten verschillen. Quinta werd zevende, Femke werd vijfde, Isa haalde de vierde plaats, Shelize kreeg de bronzen medaille omgehangen en Lotte mocht het goud in ontvangst nemen.

Sanne van Twillert en Zoë Wijngaard sprongen in de categorie junior meisjes derde divisie. En na een jaar geen wedstrijden te hebben gesprongen hebben ze het heel goed gedaan. Na de verplichte en eerste keuze-oefening stond Zoë op een vierde plaats. Zoë sprong in de finaleronde een hele goede keuze oefening waardoor ze op de derde plaats eindigde en brons kreeg. Sanne sprong net iets netter en stond bij de tussenstand op de eerste plaats,.Dit kon ze in de finaleronde vasthouden en kreeg de gouden medaille.

De categorie senior dames derde divisie was de wedstrijd klasse voor Katelyn Haalboom. Tijdens de trainingen bij Agilitas sprong Katelyn haar oefeningen soms niet helemaal uit. Hierdoor waren de zenuwen extra groot op deze wedstrijd. Na de eerste twee oefeningen die ze uitsprong stond ze op de vierde plaats en mocht ook in de finale springen. Helaas sprong ze haar tweede keuze-oefening niet helemaal goed, maar toch bleef ze op de vierde plaats staan. Een hele goede prestatie.

In de tweede divisie jeugd meisjes mocht Annabel Nagel haar kunsten laten zien. Na een hele mooie verplichte en keuze oefening stond Annabel op de eerste plaats met ruim drie punten verschil op de nummer twee. In de finaleronde kon ze deze plaats ook vasthouden en kreeg dus de gouden medaille omgehangen.

Bij de tweede divisie junior meisjes was Naomi Blokhuis aan de beurt. Met gezonde zenuwen sprong ze haar verplichte oefening keurig en haar keuze-oefening met onder andere een dubbele salto ook heel netjes. In de tussenstand had ze 1,5 punten meer dan de nummer twee. Deze voorsprong heeft ze ook vastgehouden in de finaleronde en haalde dus de eerste plaats.

Aniek Maarsseveen en Jamie Lee Vasse sprongen in de categorie tweede divisie senior dames. Helaas waren de dames de enige springsters in deze categorie. toch moesten ze voor zichzelf presteren. En waren ze geduchte tegenstanders van elkaar. Aniek werd tweede en Jamie Lee dus eerste.

Synchroon sprongen Isa van Dijk en Femke van Twillert, Quinta van de Groep en Shelize Koelwijn, in de categorie derde divisie jeugd meisjes. Quinta en Shelize sprongen niet helemaal synchroon waardoor zij in de tussenstand op de vierde plaats stonden. In de finale sprongen ze beter synchroon, maar het was net niet genoeg om eremetaal te winnen en bleven steken op de vierde plaats.

Isa en Femke sprongen wel heel mooi synchroon en kregen voor hun eerste keuze ook een 9 voor synchroniteit In de finale sprongen ze ook heel erg goed synchroon en mochten uiteindelijk de hoogste plek van het erepodium betreden.

De categorie junior meisjes derde divisie spongen Sanne van Twillert en Zoë Wijngaard samen. Voor hun verplichte oefening haalde ze 9,6 ptn voor synchroniteit dat een extreem hoog cijfer is en dus heel erg goed is.

De keuze-oefening ging iets minder synchroon nog steeds een hoge 8. Daardoor stonden ze met de tussenstand op de eerste plek. Helaas konden ze dit net niet vast ouden. Maar ze waren super trots op hun zilveren medaille.

In de categorie jeugd junior meisjes tweede divisie sprongen Naomi Blokhuis en Annabel Nagel synchroon. Met de verplichte oefening ging het helaas fout met synchroon bij de tweede sprong. Hun twee keuze-oefeningen sprongen ze wel synchroon waardoor de twee dames de bronzen medaille mochten ontvangen.

Tot slot de categorie tweede divisie senior dames. Hier deed maar één koppel mee dat bestond uit Aniek en Jamie Lee. Zij sprongen heel leuk synchroon en daardoor was de gouden medaille zeker verdiend.

Zaterdag 26 maart is de tweede plaatsingswedstrijd individueel en synchroon, wederom in Zoetermeer.