Deel dit artikel op social platform

Twee aanhoudingen voor matchfixing in Tweede Divisie

 

Vrijdag 3 juni ontving de politie meerdere meldingen van de KNVB dat aan spelers uit de Tweede Divisie gevraagd werd om uitslag van hun wedstrijd te manipuleren. Door snel handelen konden twee verdachten van 16 en 17 jaar uit Almere worden aangehouden.

Het onderzoek van de politie Rotterdam, onder leiding van het Functioneel Parket, is nog niet afgerond. In afwachting daarvan zijn de twee verdachten in vrijheid gesteld. Het feit dat spelers uit de Tweede Divisie worden benaderd om tegen betaling mee te werken aan een vooraf afgesproken uitslag, past in het beeld dat de politie en het Openbaar Ministerie al hebben: dat ook de amateursport een aantrekkelijke competitie is voor matchfixing.

,,Het is goed dat de spelers melding hebben gedaan dat ze door een fixer werden benaderd. In samenwerking met de KNVB kon door de politie snel worden opgetreden en zijn de verdachten nog voordat de wedstrijd zou worden gespeeld, aangehouden. In de aanpak van matchfixing kijken we niet alleen naar de hoogste competitie, we weten dat ook juist de hogere amateurklassen aantrekkelijk zijn voor wedstrijdmanipulatie. Dat kunnen we niet laten gebeuren, want het vormt een bedreiging voor de eerlijke sport”, aldus officier van justitie Anne de Leeuw.

Niet bekend is of ook spelers van Spakenburg en IJsselmeervogels zijn benaderd.