Deel dit artikel op social platform

Twee halve finales voor Kirsten de Wit op NK Badminton

Afgelopen weekend deden Sabine en Kirsten de Wit mee aan het NK-badminton in de topsporthal in Almere.

Op het laatste NK (twee jaar geleden) was voor de zusjes de Wit het halen van het hoofdtoernooi, de laatste 16, al een mooi resultaat, dat werd dit jaar goed verbeterd.

Kirsten, spelend met Jaymie Laurens, wist redelijk eenvoudig de halve finale te behalen in het damesdubbel. In de halve finale bleken Alyssa Tirtosentono en Myke Halkema net te sterk.

Sabine boekte met partner Rosalie Teuben een hele mooie overwinning bij de laatste 16. In de kwartfinale bleek het nummer 1 geplaatste koppel en de latere Nederlands kampioenen Cheryl Seinen en Debora Jille een maatje te groot.

Ook in het mixdubbel wist Kirsten de halve finale te bereiken. Samen met Dyon van Wijlick werd zowel bij de laatste 16 als in de kwartfinale met drie games gewonnen.

Er moest hard worden gewerkt om de overwinningen in deze rondes binnen te slepen. In de halve finale waren Robin Tabeling en Jaymie Laurens uiteindelijk te sterk. Sabine wist het hoofdtoernooi niet te bereiken en strandde met partner Sebastiaan Li op de vrijdag in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi.

Voor eerstedivisiespeelster Sabine was haar eerste kwartfinale op het NK een heel mooi resultaat. Eredivisiespeelster Kirsten heeft dit NK aangetoond de stap te hebben gemaakt tot net achter de nationale toppers. Met haar zeventien jaar was ze zowel in het damesdubbel als het mixdubbel de jongste halvefinalist.