Deel dit artikel op social platform

Van der Lugt trekt zich geleidelijk terug uit tc IJsselmeervogels

 

Erwin van der Lugt trekt zich geleidelijk terug uit de technische commissie van IJsselmeervogels. Dit maakt hij bekend op de website van de club.

,,Bij een club als IJsselmeervogels is het altijd hectisch. Aan de ene kant is dat de kracht van de club omdat we vaak dingen voor elkaar krijgen wat bij een andere club niet lukt. Aan de andere kant is het een zwakte omdat mensen snel, onder het mom van ‘dat doe ik voor de club’, voor onrust zorgen als het iets minder gaat. Verenigingen die de afgelopen jaren structureel in het “linkerrijtje” hebben gespeeld, kenmerken zich juist door continuïteit. Op de één of andere manier moeten we dat voor elkaar zien te krijgen bij onze club. Bij het samenstellen van de TC en het ontwikkelen van onze voetbaltechnische visie is het creëren van continuïteit een belangrijk uitgangspunt geweest. Als we daar nu na 2,5 jaar op terugkijken dan is dat niet gelukt”, erkent hij.

Van de vijf tc-leden is Van der Lugt nog als enige over. Tim van Breukelen, Cor Ruizendaal, Aalt Kok en Rob Baas stopten tussentijds. ,,Los van de continuïteit binnen de TC, wilden we ook stapje voor stapje bouwen aan continuïteit binnen de selectie en staf. Dat creëer je door eigen spelers door te ontwikkelen en ook door vertrouwen en tijd te geven aan de staf om dit voor elkaar te krijgen. Helaas hangt ‘de beschikbare tijd’ bij IJsselmeervogels enorm af van het behaalde resultaat. Aangezien de resultaten vorig seizoen niet goed waren, we seizoen ’22/’23 matig zijn begonnen en de supporters hun ongenoegen al duidelijk laten blijken, zal het een pittige opgave worden om deze continuïteit voor elkaar te krijgen. Kortom, we zitten zoals altijd in een hectische periode.”

De TC zal vertrekt moeten worden. ,,Dit zal onder leiding van het nieuwe bestuurslid technische zaken gedaan worden. Een aantal mensen zijn benaderd voor een rol en op dit moment is het even afwachten hoe zij daar zelf in staan. Stuk voor stuk zijn het echte clubmensen die graag wat voor de club willen betekenen. Hopelijk pakken zij de handschoen op en krijgen zij de kans om de rol met plezier te kunnen uitvoeren.”

Van der Lugt heeft de laatste tijd nagedacht over zijn eigen rol en heeft besloten om zich geleidelijk terug te trekken. ,,Dit heeft meerdere redenen, maar de voornaamste reden is dat de hoeveelheid tijd en energie die ik erin steek, niet meer in verhouding staan tot het plezier wat ik ervoor terugkrijg. Daarnaast is het resultaat, ondanks dat ik van mening ben dat de TC veel goed werk heeft verricht, niet wat we op dit moment hadden verwacht. Aangezien het mij nooit om mezelf is gegaan, maar altijd bezig ben geweest voor de club, denk ik dat het voor de rust binnen de club beter is om nieuwe TC-leden aan de gang te laten gaan met de samenstelling van de selectie/staf voor volgend seizoen. Omdat ik uit eigen ervaring weet hoeveel tijd en energie dat kost, zal ik ze met andere TC-taken ondersteunen, mocht dat nodig en/of gewenst zijn.”

Verder geeft hij aan een persoon te zijn die graag zijn afspraken nakomt. ,,Eén van de gemaakte afspraken met de staf en spelers is geweest dat we er alles aan gaan doen om er een mooi jaar van te maken. Daar zal ik ze op wat voor manier dan ook bij helpen. Als we met elkaar een instelling van onverzettelijkheid kunnen opbrengen en elkaar daarin blijven steunen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we dit jaar niet zo’n jaar tegemoet gaan als vorig jaar. Laten we de hectiek binnen onze vereniging op een positieve manier gaan gebruiken en zorgen dat het dit seizoen onze kracht gaat worden.”